193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Prajituri» Prajitura cu ciocolata si pere

Prajitura cu ciocolata si pere

      Trimite pe mail Printeaza
Prajitura cu ciocolata si pere


Dificultate: mediu

RATING


Este un veritabil desert din ciocolata, ce poate fi preparat de toti cei ce iubesc deserturile, chiar si de cei mai putin experimentati. Reteta de baza a fost imbunatatita adaugandu-se bucati de pere din compot, la care am adaugat si miere de albine.

Ingrediente
  • 2-3 pere (cca 600 gr) cu coaja mai tare si nu foarte coapte
  • 4 linguri de miere lichida
  • 20 gr + 100 gr de unt
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 190 gr zahar pudra
  • 1 pachetel zahar vanilat Dr Oetker
  • 60 gr faina alba 000, cernuta
  • 6 oua, albusuri si galbenusuri separate
  • 1 praf de sare
Mod de preparare
Preincalziti aragazul la 200°C, daca este posibil, la curent de aer cald (pentru a se realiza o incalzire uniforma a cuptorului)

1. Curatati perele de coaja, scoateti mijlocul fibros cu seminte si taiati-le in cubulete.
2. In caserola inabusiti perele taiate cuburi cu 20 gr unt (o lingura rasa) si cu mierea pana ce devin transparente. Puneti bucatile de pere pregatite in acest fel, intr-o strecuratoare si lasati-le sa se scurga.
3. Ciocolata rupta in bucati se introduce in vasul de bain-marie. In momentul in care ciocolata este aproape topita, adaugati 100 gr unt (1/2 pachet unt) si amestecati-l bine pana la inglobarea acestuia perfecta in compozitie. Luati de pe foc.
4. Separati albusurile de galbenusuri.
5. Intr-un castron puneti compozitia topita de ciocolata si unt, apoi adugati zaharul si zaharul vanilat si la final galbenusurile de ou si un praf de sare. Cu ajutorul unui tel amestecati pana ce observati culoarea putin albita a ciocolatei ca urmare a frecarii.
6. Adaugati 30 gr de faina cernuta si amestecati din nou.
7. Bateti albusurile spuma.
8. Incorporati usor si progresiv aceste albusuri batute spuma in compozitia ce contine ciocolata. Pentru aceasta folositi o spatula si procedati cu delicatete, cu miscari de sus in jos, in asa fel incat compozitia cu ciocolata sa nu se taie.
9. Adaugati restul de 30 gr de faina cernuta, adaugand-o delicat.
10. Adaugati si cubuletele de pere, tot prin miscari delicate
11. Totul se pune intr-o forma din silicon Mastrad – Inima reversibila. Reduceti temperatura cuptorului pana la 180°C si introduceti forma in cuptor pentru 20 min.

Aceasta perioada de coacere este valabila pentru forma de coroana a inimii. Verificati stadiul coacerii cu ajutorul unui ac lung metalic sau faceti testul scobitorii, introducandu-le in centrul prajiturii. Daca este fara resturi de aluat pe el, inseamna ca prajitura este coapta. Altfel, mai prelungiti timpul de coacere cu 5-10 min.

Pofta buna!



Vizualizari: 3446


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Prajitura cu ciocolata si pere :

ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2011-10-07 Nota: 5,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Prajitura cu ciocolata si pere , aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Prajitura la microunde, cu ganache de ciocolata
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
Prajitura rasturnata cu ananas
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Prajitura cu mango
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Prajitura cu nuci si curmale
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Prajitura cu gris si iaurt
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La masa ii vad pe toti, dar la bucatarie pe nimeni"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro