193135987363285

Dulciuri

Home» ...» Deserturi ...» Bradut de Craciun cu nuca de cocos si martipan

Bradut de Craciun cu nuca de cocos si martipan

      Trimite pe mail Printeaza
Bradut de Craciun cu nuca de cocos si martipan


Dificultate: mediu

RATING


Ingrediente
  • 150 gr fulgi din nuca de cocos (deshidratati)
  • 150 gr zahar tos
  • 3 oua intregi
  • 25 gr smantana de patiserie
  • 100 gr unt moale
  • 40 gr faina
  • 40 gr amidon de cartofi
  • 1 pliculet de drojdie
  • - Martipan:
  • 500 gr migdale fara coaja
  • 500 gr zahar tos
Mod de preparare
Prepararea martipanului
Migdalele se pun intr-un vas mare si se acopera cu apa ca sa se rehidrateze. Se scurg apoi de apa si se sterg cu un prosop curat. Migdalele rehidratate se mixeaza impreuna cu zaharul tos, amestecand bine ca sa rezulte o compozitie omogena. Se acopera si se lasa in frigider peste noapte.

Pregatirea prajiturii de baza
Amestecati toate ingredientele pentru a obtine o compozitie omogena. Aceasta se toarna in forma de silicon Bradut de Craciun de la Decorix. Se coace la cuptorul incins la 155° C timp de cca 50 min. Prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se scoate din forma.

Colorarea martipanului
Amestecati colorant alimentar in apa – verde, maro, rosu si auriu – in 4 recipiente diferite.

Martipanul realizat se imparte in 4 cantitati in functie de tipul de decoratiune pe care doriti sa o realizati si adaugati treptat colorantul verde, rosu, maro, auriu in functie de intensitatea culorii pe care o doriti. Intensitatea culorii pastei de martipan depinde de cantitatea de colorant utilizata.

Odata obtinuta culoarea verde inchis, aceasta se intinde uniform pe prajitura intr-un start de 1 cm grosime. Se intinde bine si pe laterale. Dupa aceea se mai pune un strat de martipan dar de un verde mai deschis.

Cantitatea de martipan colorat in maron trebuie sa fie mai mica deoarece se foloseste numai la partea inferioara a prajiturii, definind astfel trunchiul bradutului. Culoarea rosie si cea aurie se foloseste in cantitate mica, acestea fiind utile doar pentru micile decoratiuni de pe prajitura (globulete, ghirlande, etc).

Pofta buna!


1 utilizator coolinaria.ro a incercat reteta "Bradut de Craciun cu nuca de cocos si martipan". .Incearc-o si tu!
Vizualizari: 7096


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Bradut de Craciun cu nuca de cocos si martipan:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2011-11-16 Nota: 5,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Bradut de Craciun cu nuca de cocos si martipan, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Frisca este obligatorie de sarbatori deci cautati sa fie pe cat posibil si proaspata, si foarte gustoasa.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La mancare lup si la treaba iepure"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro