193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Prajituri» Rulada cu mere, stafide si nuci

Rulada cu mere, stafide si nuci

      Trimite pe mail Printeaza
Rulada cu mere, stafide si nuci


Dificultate: mediu

RATING


Este excelenta rulada aceasta pentru serile de iarna, iar aromele sale imbietoare ne fac sa ne reamintim cu nostalgie de copilarie si de iernile petrecute in casa bunicilor.

Ingrediente
  • - Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • ½ pachet drojdie de bere
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • Diferite arome : rom, vanilie si coaja de lamaie
  • - Pentru umplutura:
  • 500 gr mere
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 50 gr stafide
  • 100 gr nuci pisate grosier
  • 1 lingurita scortisoara
  • - Pentru ornat:
  • 1 ou batut
  • 1-2 linguri de zahar pudra
Mod de preparare
Se pregateste maiaua : Drojdia se freaca pana la lichefiere cu o lingurita de zahar. Se dizolva in 3-4 linguri de lapte caldut. Se pune un praf de faina pe deasupra si se pune la loc cald sa creasca putin.

Se prepara aluatul, amestecand faina cu ouale batute, cu zaharul, cu un praf de sare si cu maiaua din drojdie de bere deja crescuta. Se incorporeaza bine aceste ingrediente, se face o bila din tot aluatul si se presara cu un praf de faina pe deasupra dupa care se acopera cu un servet curat. Se lasa sa dospeasca cca 1 ora.

In acest timp se pregateste umplutura. Merele se spala si se sterg. Aceasta reteta este diferita de placinta de mere traditionala, merele fiind taiate in lamele foarte fine. Se intinde foaia cu un sucitor, in asa fel incat aceasta sa aiba cat mai mult forma rectangulara.

Se presara pesmetul, se taie felii subtiri untul si se repartizeaza ici-colo pe suprafata aluatului, se aseaza feliile de mere, se pudreaza cu scortisoara, se adauga nucile pisate si stafidele si apoi se ruleaza cu grija.

Forma de chec sau cozonac se unge cu unt si se pudreaza cu faina. Insa, cele mai indicate sunt formele din silicon care nu mai necesita aceste operatiuni.

Se pune rulada in forma si cu ajutorul unei pensule se unge aluatul pe deasupra cu oul batut. In felul acesta si marginile se sudeaza si compozitia nu mai iese din rulada. Cuptorul se incalzeste la 200 ºC. Se pune forma in cuptor. Primele 10 min se pastreaza aceasta temperatura. Dupa aceea temperatura se reduce la 160 ºC si se mai coace inca 30 min. Dupa primele 20 min puteti sa intoarceti tava in cuptor, pentru a se coace uniform.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit bine, se poate pudra cu zahar pudra si apoi taia in felii de 2-3 cm. Se poate servi chiar si cu o lingura de frisca deasupra.

Pofta buna!



Vizualizari: 3054


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2011-11-21


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Rulada cu mere, stafide si nuci, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Prajitura la microunde, cu ganache de ciocolata
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
Prajitura rasturnata cu ananas
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Prajitura cu mango
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Prajitura cu nuci si curmale
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Prajitura cu gris si iaurt
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Bucataria mica face casa mare"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro