193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Deserturi diverse» Cozonacei cu nuca

Retete Decorix.ro: Cozonacei cu nuca

      Trimite pe mail Printeaza
Cozonacei cu nuca


Dificultate: mediu

RATING


Sunt simpli de realizat, economici si foarte gustosi. Chiar si cele mai tinere gospodine se pot incumeta sa-i pregateasca. Nu necesita multa experienta. In cazul in care nu puteti sa framantati si dispuneti de o masina de facut paine, puteti sa o folositi cu succes. Introduceti ingredientele si o fixati pe programul de framantare de 1 ora.

Ingrediente
  • 500 gr faina alba
  • 250 gr unt (sau margarina)
  • 3 linguri iaurt
  • 100 gr untura
  • 2 galbenusuri
  • Un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • - Maia:
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte caldut
  • - Umplutura:
  • 700 g nuca si 300 g zahar
  • - Pentru uns:
  • 1 galbenus batut cu un praf de zahar si sare
Mod de preparare
Maiaua: Se freaca zaharul cu drojdia pana se lichefiaza. Se adauga laptele caldut si se presara putina faina. Se amesteca putin, se acopera si se aseaza intr-un loc ferit de curent pentru a dospi.

Umplutura: Se bat bine cele 2 albusuri ramase de la aluat cu zaharul dupa care se amesteca cu nuca macinata. Se da de-o parte.

Compozitia: se amesteca faina cu untul solid, tinut la temperatura camerei (sau cu margarina daca doriti), se adauga iaurtul, untura de porc solida, galbenusurile, sarea, zaharul si la sfarsit se adauga maiaua. Se omogenizeaza compozitia si se framanta in continuare pentru ca aluatul sa se fragezeasca. Folosirea a doua tipuri de grasime ajuta deasemenea la fragezirea aluatului. In cazul in care nu doriti folosirea unturii de porc, puteti sa o inlocuiti cu 100 ml de ulei.
Impartim aluatul in trei parti.

Fiecare parte se aseaza pe planul de lucru. Cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie dreptunghiulara, de grosime potrivita (nici foarte groasa dar nici subtire pentru ca va crapa la copt) peste care se pune 1/3 din umplutura cu nuca. Se ruleaza strans si se pune in forma de copt. Se acopera si se mai lasa sa creasca inca 15-20 min. Se ung cu oul batut cu sare si putin zahar.

Cuptorul se incalzeste.

Se introduc tavile in cuptor si se coc la foc iute in primele 10 min dupa care focul se reduce la mediu pentru inca 25-30 min. Dupa primele 20 min puteti deschide usa cuptorului. Se poate testa daca este copt cu ajutorul unei scobitori.

Pofta buna!


6 utilizatori coolinaria.ro au incercat reteta "Cozonacei cu nuca". Incearc-o si tu!
Vizualizari: 6770


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2011-12-07 Nota: 5,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Cozonacei cu nuca, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curajul e ca iubirea, el vrea drept hrana speranta, nimic nu trebuie sa fie inaccesibil sperantelor, poti spera orice, pentru ca viata insasi e o speranta"
Oscar Wilde
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro