193135987363285

Dulciuri

Home» ...» Deserturi ...» Briose cu nuci, mere si scortisoara

Retete Decorix.ro: Briose cu nuci, mere si scortisoara

      Trimite pe mail Printeaza
Briose cu nuci, mere si scortisoara


Dificultate: mediu

RATING


Ingrediente
  • 1 kg mere (6-8 mere de marime medie)
  • miez de nuca intreg sau jumatati (10-12 nuci)
  • 750 g faina
  • 5 lingurite praf de copt
  • 450 g zahar
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 5 oua
  • 450 ml lapte
  • 180 ulei
  • esenta de mar si scortisoara 20-30 g cocos ras
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Mai intai de toate, ne asiguram ca avem la indemana toate ingredientele. Spalam si curatam merele, le taiem cubulete apoi le punem intr-o cratita, la foc mic, cu putin zahar presarat deasupra (1 lingura este suficienta). Mestecam din cand in cand pentru ca merele sa nu se prinda de fundul cratitei. Dupa ce s-au inmuiat iar zeama pe care o lasa s-a evaporat sau e usor cleioasa, stingem focul si adaugam fie esenta de mar si scortisoara, fie scortisoara praf si lasam merele sa se raceasca.

Pregatim apoi compozitia pentru briose.

Amestecam intr-un castron faina, praful de copt, nuca de cocos si praful de sare. Intr-un alt castron mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi maresc putin volumul. Adaugam laptele, uleiul si esenta de scortisoara. Amestecul lichid se toarna peste faina, mixand usor pana cand obtinem o compozitie de consistenta unei smantani mai groase.

Pornim cuptorul pentru preincalzire si pregatim apoi formele de copt. Eu am folosit o forma din silicon pentru 6 bucati si nu a fost necesar ungerea lor cu ulei inainte de umplere, insa compozitia se preteaza si pentru tavi din teflon si hartii de copt pentru briose.

Cu o lingura, umplem pe jumatate formele, punem cateva bucatele de mar pe care le acoperim cu inca o lingura de compozitie si dam tava la cuptor la 170°-180°. Alternam merele cu miezul de nuca intreg.

Facem testul cu scobitoarea cand briosele sunt rumenite frumos.

Daca sunt coapte, se scot din forma/tava, si se pot presara cu zahar vanilat, sau se pot orna dupa dorinta. Avand deasupra o crusta, zaharul nu se va topi si briosele vor ramane frumos pudrate.
Briosele cu nuci, mere si scortisoara sunt delicioase servite la cafea sau cu un pahar cu lapte. Un desert inspirat pentru sezon !

Pofta buna!



Vizualizari: 3027


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Sorina Asandulesei pe data de 2011-12-21


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Briose cu nuci, mere si scortisoara, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro