193135987363285

Dulciuri

Home» ...» Deserturi ...» Blanc-manger cu interior de ciocolata

Blanc-manger cu interior de ciocolata

      Trimite pe mail Printeaza
Blanc-manger cu interior de ciocolata


Dificultate: mediu

RATING


Originile acestui desert delicious se pierd in negura vremurilor. Aparitia lui este asociata cu introducerea in Europa de catre arabi a orezului si a migdalelor.

O prima reteta a blanc-manger-ului a fost descoperita prin secolul al XII-lea in Danemarca, aceasta fiind o reteta tradusa din limba germana.

Ingredientele de baza erau laptele sau laptele de migdale, zaharul, faina de orez si carnea de peste sau pui, fiind un fel de mancare obisnuita in Europa.

In secolul XVII europenii au decis scoaterea carnii si transformarea felului de mancare cu carne, in desert.

Cu timpul a luat nastere desertul blanc-manger pe care il intalnim acum in diferite bucatarii internationale sub denumiri diferite: vanilla pudding, panna-cotta, crema bavareza sau crema englezeasca.

Ingrediente
  • - Pentru blanc-manger:
  • 250 gr pulpa de nuca de cocos
  • 40 gr zahar tos
  • 5 gr gelatina
  • 250 gr smantana de patiserie
  • - Pentru spuma de ciocolata:
  • 60 gr zahar tos
  • 25 ml apa
  • 100 gr galbenus de oua (cca 5 galbenusuri medii)
  • 20 gr unt
  • 300 gr smantana de patiserie
  • - Pentru glazura:
  • 200 gr martipan (migdale hidratate, macinate fin si amestecate cu zahar)
  • 100 ml sirop de apa cu zahar si rom
Mod de preparare
Blanc-manger: jumatate din pulpa de nuca de cocos se pune la incalzit, se adauga zaharul tos si gelatina in asa fel incat totul sa se topeasca bine si uniform.

Se adauga apoi jumatatea cealalta de pulpa de nuca de cocos rece impreuna cu smantana de patiserie semi batuta.

Forma din silicon se umple pana la jumatate cu compozitia descrisa mai sus si se da la frigider sau la congelator pentru a se intari. Cealalta jumatate de compozitie se pastreaza la temperatura camerei.

Spuma de ciocolata: apa se pune la fiert cu zaharul, se lasa pana la 121°C dupa care se introduc galbenusurile care se bat continuu. Se adauga ciocolata topita si untul inmuiat amestecand energic. Se completeaza totul cu smantana de patiserie batuta.

Aceasta spuma se toarna peste blanc-manger-ul care a fost tinut in frigider sau congelator in asa fel incat sa ramana numai in mijloc si sa nu atinga peretii formei. Se mai introduce forma in frigider in asa fel incat spuma de ciocolata sa se intareasca. La final se adauga cea de-a doua parte din blanc-manger, care va acoperi complet spuma de ciocolata. Totul se acopera cu pasta de martipan care a fost umezita in prealabil cu siropul de rom.

La final se mai introduce inca o data in congelator blanc-manger-ul pentru a se intari si ultimul strat adaugat.
Se scoate din forma si se pudreaza cu putin zahar inainte de a fi servit.

Pofta buna!


1 utilizator coolinaria.ro a incercat reteta "Blanc-manger cu interior de ciocolata ". .Incearc-o si tu!
Vizualizari: 2559


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Blanc-manger cu interior de ciocolata :

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-01-06 Nota: 5,00 din 3 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Blanc-manger cu interior de ciocolata , aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro