193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gates...» Dulciuri...» Desertur...» Orez cu lapte si sos de visine

Orez cu lapte si sos de visine

      Trimite pe mail Printeaza
Orez cu lapte si sos de visine


Dificultate: mediu

RATING


Chiar si cei mai putin nostalgici adora un anume desert sau fel de mancare al copilariei lor. Orezul cu lapte este unul din dulcele ce poate deveni preferat al piticutilor nostri.

Iar cei mari isi pot aminti cu placere de zilele copilariei cand bunica pregatea pentru gustarea de la ora 4 acest minunat orez cu lapte pe care presara cu multa dragoste un praf de scortisoara. Noi, pentru a da o alta dimesiune amintirilor, pentru a schimba putin din obiceiurile culinare, am adaugat un sos diferit de ceea ce stiam odata, am sugerat unul sau doua ingrediente ce duc acest desert putin catre o nota de rafinament, pentru a va starni curiozitatea si placerea de a incerca sa-l preparati.

Ingrediente
  • 125 gr orez cu bobul rotund
  • 0,75 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 100 gr migdale tocate fin
  • 300 ml smantana lichida de patiserie
  • - Pentru sosul de visine:
  • 200 gr visine congelate
  • 75 gr zahar tos
Mod de preparare
Pentru orezul cu lapte se pune un vas mai mare in care laptele impreuna cu batonul de vanilie (taiat in doua pe lungime si in doua pe grosime) se lasa sa fiarba. Se scoate vanilia si se lasa in asteptare.

Intr-un alt vas se pune orezul si apa de 3 ori cantitatea orezului. Se fierbe cca 20 min impreuna cu un praf de sare, pana ce bobul este aproape fiert (se desface si incepe sa ‘’infloreasca’’).

Dupa acest interval de timp, se scurge surplusul de apa. Se toarna imediat laptele clocotit. Temperatura trebuie sa fie practic aceeasi si la orez si la lapte. Se mai fierbe inca 15-20 min la foc redus, amestecand pentru a evita lipirea de vas.

Catre final se adauga si zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, se mai fierbe inca 5 min, se stinge apoi focul si se lasa sa se raceasca.

Se prepara sosul de visine:

Visinele inca congelate se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Se fierb cca 5 min amestecand continuu pana ce visinele se decongeleaza.

Se mai fierb inca 3 min pana ce acesta mai scade. Daca siropul este in cantitate prea mare , nu se arunca ci se scurge din el intr-o cana. Se poate folosi eventual la clatite sau la alta prajitura care necesita acest ingredient.

1/3 din migdale se prajesc intr-o tigaie, fara adaos de ulei sau zahar.
Separat, smantana lichida se bate cu ajutorul mixerului electric. Rezulta o frisca neindulcita care se va incorpora in orezul cu lapte fiert si racit. Se amesteca deasemenea si migdalele crude neprajite.

Se ia aceasta compozitie, se aseaza in vase individuale, se presara migdalele prajite si se stropesc cu sos de visine

In cazul in care acest orez cu lapte este destinat celor mari, se pot adauga si cateva lacrimi de visinata sau de un vin lichioros.

Pofta buna!



Vizualizari: 2631


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-02-13 Nota: 4,50 din 2 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Orez cu lapte si sos de visine, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Foamea-i cel mai bun bucatar"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro