193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Mancarur...» Lasagna cu spanac

Retete Decorix.ro: Lasagna cu spanac

      Trimite pe mail Printeaza
Lasagna cu spanac


Dificultate: medie

RATING


Vizita anuntata in ultimul moment? Parintii sau prietenii apropiati s-au gandit sa va viziteze seara sau poate la pranz intr-o duminica? Nici o problema!
Va propunem o reteta de lasagna foarte simpla si cu care veti surprinde cu siguranta. Este vorba despre o reteta savuroasa si fina, datorita combinatiei minunate si a ingredientelor folosite: lasagna cu spanac in care am adaugat lapte de cocos.
Laptele de cocos inlocuieste cu succes sosul bechamel care este recomandat in general in retetele de lasagna.

Ingrediente
  • 1,5 - 2 kg spanac
  • 1,5 pachet foi lasagna
  • 1 cutie lapte de cocos (cca 400 ml)
  • 1 cutie rosii decojite si taiate, in suc de rosii (cca 380 gr)
  • 100 ml ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 praf de piper, diverse condimente dupa preferinta
  • 1 praf de sare
Mod de preparare
Spanacul se pregateste ca umplutura pentru lasagna. Daca este congelat se lasa sa se dezghete, iar daca este proaspat se opareste, se scurge putin si se toaca marunt cu ajutorul unei spatule sau unei linguri din lemn.

Intr-o cratita se pun 1-2 linguri de ulei de masline care se incing cu grija, fara a-l lasa sa fumege, altfel gustul si calitatile sale se vor pierde. Se pun de asemenea pentru cateva secunde si usturoiul taiat rondele pentru a se inabusi, cu grija, fara a-l arde. Se adauga spanacul pregatit anterior si se amesteca cateva minute pe foc redus.

Se da deoparte si se se lasa in asteptare. Compozitia aceasta nu trebuie sa fie uscata si fara lichid. De aceea, in caz de nevoie, se mai adauga 1/2 pahar de apa si se da in cateva clocote mici amestecand mereu sa nu se prinda de vas.

Se alege o tava de friptura de dimensiune mica (20x35 cm). Se unge cu putin ulei de masline si se picura putin lapte de cocos.
Se asaza primul strat de foi de lasagna, se stropeste cu uleiul de masline, se intinde cu ajutorul unei pensule, se toarna apoi si lapte de cocos in asa fel incat foile sa fie bine umezite de cele doua. Se pune apoi stratul de spanac, se niveleaza si se procedeaza identic cu restul de trei straturi pe care le vom alterna.

Pe ultimul strat, dupa ce acesta a fost bine uns cu ulei si lapte de cocos, se toarna continutul cutiei de rosii decojite in suc. Se presara sare si diverse alte condimente, dupa care tava se acopera cu o folie de staniol si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil.

Temperatura in cuptor trebuie sa fie de 160-170ºC. Se lasa in interiorul cuptorului cca 40 min. Veti constata ca dupa cca 30 min lasagna creste in tava. In ultimele 5 min se descopera tava.
Se serveste imediat ce ati scos-o din cuptor, insotita de o salata verde.

Pofta buna!



Vizualizari: 2596


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-02-27


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Lasagna cu spanac, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu legume pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Lasagna mexicana
O delicioasa reteta pentru pranz! Iti vei rasfata papilele gustative si nici nu vei sta prea mult timp in bucatarie.
Musli de linte
Incercati un musli de linte la micul dejun si veti incepe ziua cu multa energie!
Curry de naut
O reteta speciala de curry, cu naut si spanac.
Paella vegetariana cu rosii
Paella este un preparat spaniol foarte gustos, ce merita incercat si in varianta vegetariana cu ceapa si rosii.
Cartofi gratinati cu legume
Serviti o portie de cartofi gratinati cu legume si 2 feluri de branza frantuzeasca.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro