193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Mancarur...» Papricas din carne de miel

Papricas din carne de miel

      Trimite pe mail Printeaza
Papricas din carne de miel


Dificultate: usor

RATING


Mancare traditionala ungureasca, intalnita adesea si pe mesele noastre. Reteta in varianta originala prevede ca materie prima carnea de vita. Pentru ca Pastele bate la usa si dorim sa gatim carne de miel, ne-am gandit ca aceasta propunere este mai tentanta.

Sunt si variante de papricas in care intalnim cartofi. Noi ne-am gandit sa folosim o varianta pe cat de interesanta, pe atat de gustoasa. Va propunem sa inlocuiti cartofii cu o gulie. Veti simti diferenta, finetea gustului si dulceata guliei.
Si, ca aceasta experienta sa fie unica, va sugeram sa serviti papricasul cu galuste.

Ingrediente
  • 2 pulpe de miel
  • 1 morcov mare
  • 1 gulie mare
  • 1 l supa concentrata din carne
  • 1 lingura boia de ardei
  • 200 gr smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 legatura patrunjel
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
Mod de preparare
Intr-o cratita se incinge putin ulei si se introduc bucatile de carne.
Carnea se rumeneste pe toate partile, dupa care se scoate si se pune deoparte, in asteptare.
In aceeasi cratita se inabusa cateva minute ceapa tocata marunt, morcovul taiat in rondele mai groase si gulia taiata in cuburi potrivit de mari.
Se repun bucatile de carne si se acopera totul cu supa din carne pentru a se inabusi bine, la foc mic.
Carnea trebuie sa fie bine patrunsa.

Dupa ce carnea s-a inmuiat si sosul a scazut, se adauga smantana amestecata cu 1 lingura de faina si boiaua de ardei (sau mai mult, in functie de preferinta).
Se mai fierbe inca 5 min, atat cat faina sa fie fiarta, se sareaza si pipereaza daca doriti mai condimentat.

Galustele se fac in momentul in care sosul fierbe.
Se amesteca ingredientele si rezulta o compozitie moale si consistenta.
Intr-un vas se pune apa la fiert si se adauga putina sare.
Cand apa fierbe se pune din compozitia de galuste cu o lingurita.
Cand galustele ies la suprafata, se scot cu ajutorul unei palete si se introduc fierbinti in sosul care fierbe.
In cazul in care nu sunteti prea doritor de galuste, puteti servi papricasul cu orez natur.

Pofta buna!



Vizualizari: 2263


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-04-13 Nota: 5,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Papricas din carne de miel, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro