193135987363285

Feluri de mancare

Retete Decorix.ro: Drob de pasare

      Trimite pe mail Printeaza
Drob de pasare


Dificultate: medie

RATING


Suntem obisnuiti ca de pe masa de Paste sa nu ne lipseasca diferite preparate ca ciorba de miel, friptura traditionala si, ca aperitiv, clasicul drob din miel.
Daca printre noi sunt si persoane carora o masa completa pe baza de carne de miel nu-i tenteaza, venim cu o propunere de aperitiv ce poate rivaliza cu succes drobul de miel, dar care cu siguranta nu va produce indigestie.
Folosind maruntaie de pasare, reteta devine o alternativa gustoasa pentru drobul traditional din carne de miel.

Ingrediente
  • Pentru umplutura: (maruntaie de pasare - pui, curcan, gasca sau rata):
  • 300 gr ficat
  • 300 gr pipote si inimi
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 oua fierte tari
  • 2 oua crude
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Pentru decor: frunze de salata verde sau rosii cherry
  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 75 ml apa
  • 1 praf de sare
  • 25 gr unt
  • 1 ou crud pentru uns
Mod de preparare
Toate ingredientele pentru aluat se amesteca bine si se realizeaza o foaie de taitei care se pastreaza acoperita pana ce va fi pusa in forma de tort si umpluta cu ingredientele precizate.

Maruntaiele se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare.
Dupa ce au fiert, se scot din apa cu o spumiera si se toaca marunt.
Ouale fierte se curata de coaja si se toaca si ele marunt.
Se amesteca cu maruntaiele taiate, cu ouale crude, cu ceapa taiata, cu verdeata la care se adauga sare si piper dupa gust.
Se omogenizeaza aceasta compozitie.

Foaia din aluatul de taitei se imparte in doua parti (una din ele trebuie sa fie putin mai mare decat cealalta) si fiecare bucata din aluat se intinde cu sucitorul pe masa.
Se ia o forma de tort, se unge cu putin ulei sau unt.
Se asaza prima foaie de aluat – cea mai mare – se pune umplutura realizata si apoi se asaza si cea de-a doua foaie din aluat.

Cu ajutorul unei furculite se inteapa foaia de deasupra pentru a permite eliminarea vaporilor din compozitie.
Se unge cu ou aluatul, folosind o pensula.
Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 30-40 min la o temperatura moderata.
Cand este gata, aluatul de desupra are un usor aspect aramiu.
Aperitivul se poate servi cald sau rece, insotit de o salata verde de sezon sau rosii cherry.

Pofta buna!



Vizualizari: 4555


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-04-13


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Drob de pasare, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro