Dulciuri
Retete Decorix: Tort cu mascarpone si frisca
Astazi va propunem un desert cremos si usor de preparat, perfect pentru o pauza delicioasa dupa mancarea mai grea de Paste.
Ingrediente
- BLAT
- 100 g unt topit
- 250 g biscuiti de ovaz cu fulgi de ciocolata (sau biscuiti digestivi)
- jumatate lingurita ulei de floarea-soarelui, pentru uns
- CREMA:
- 2 plicuri de gelatina
- 200 g ciocolata alba (taiata)
- 5-6 linguri de lapte
- 600 g mascarpone
- 400 ml frisca
- 50 g zahar tos
- 3 oua, cu albusurile separate de galbenusuri
- 75g fructe exotice confiate (papaia, ananas, banane, mango) = 1/2 punga de Mix tropical
- DECOR:
- fulgi de ciocolata (ciocolata alba, ciocolata neagra)
- caramele cu lapte, simple (neumplute)
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 200ºC / gaz 6.
Se topeste untul intr-o craticioara (sau la microunde).
Se zdrobesc biscuitii bine si se incorporeaza untul topit, apoi se preseaza puternic pe fundul unei forme de prajituri rotunde cu fund detasabil.
Se da tava cu biscuitii astfel presati la cuptor 5 minute.
Se lasa la racit, apoi se ung marginile formei cu o pensula de patiserie (sau cu un servetel) inmuiata in putin ulei.
Se pune ciocolata intr-un bol, deasupra unei cratite in care fierbe apa.
Se adauga laptele.
Se incalzeste totul pana cand se topeste ciocolata, apoi se amesteca.
Eventual, se utilizeaza cuptorul cu microunde.
Se bat galbenusurile cu zaharul tos pana cand zaharul se topeste apoi se adauga mascarpone si se amesteca bine.
Separat se bat albusurile si se prepara frisca.
Se amesteca laolalta ciocolata topita (dupa ce s-a racorit) si cea cu mascarpone, apoi se incorporeaza frisca.
Cele 2 plicuri de gelatina se hidrateaza cu 6 linguri de apa si, imediat ce se absoarbe apa, se pune fie la bain-marie, fie la microunde, pana se topeste si apoi se amesteca bine in compozitia cremei cu mascarpone.
In final se incorporeaza cu grija albusurile batute.
Se toarna in tava in care este blatul de biscuiţi (racit) si se presara straturi de fructe confiate.
Se lasa la frigider pana cand se intareste (cateva ore).
Pentru decor, se presara deasupra fulgi de ciocolata alba, fulgi de ciocolata neagra si caramele rase.
Se scoate din forma.
Precizare: In cazul in care nu dispuneti de suficient mascarpone, puteti inlocui maxim jumatate din cantitate cu urda dulce, trecuta prin sita.
Pofta buna!
Se topeste untul intr-o craticioara (sau la microunde).
Se zdrobesc biscuitii bine si se incorporeaza untul topit, apoi se preseaza puternic pe fundul unei forme de prajituri rotunde cu fund detasabil.
Se da tava cu biscuitii astfel presati la cuptor 5 minute.
Se lasa la racit, apoi se ung marginile formei cu o pensula de patiserie (sau cu un servetel) inmuiata in putin ulei.
Se pune ciocolata intr-un bol, deasupra unei cratite in care fierbe apa.
Se adauga laptele.
Se incalzeste totul pana cand se topeste ciocolata, apoi se amesteca.
Eventual, se utilizeaza cuptorul cu microunde.
Se bat galbenusurile cu zaharul tos pana cand zaharul se topeste apoi se adauga mascarpone si se amesteca bine.
Separat se bat albusurile si se prepara frisca.
Se amesteca laolalta ciocolata topita (dupa ce s-a racorit) si cea cu mascarpone, apoi se incorporeaza frisca.
Cele 2 plicuri de gelatina se hidrateaza cu 6 linguri de apa si, imediat ce se absoarbe apa, se pune fie la bain-marie, fie la microunde, pana se topeste si apoi se amesteca bine in compozitia cremei cu mascarpone.
In final se incorporeaza cu grija albusurile batute.
Se toarna in tava in care este blatul de biscuiţi (racit) si se presara straturi de fructe confiate.
Se lasa la frigider pana cand se intareste (cateva ore).
Pentru decor, se presara deasupra fulgi de ciocolata alba, fulgi de ciocolata neagra si caramele rase.
Se scoate din forma.
Precizare: In cazul in care nu dispuneti de suficient mascarpone, puteti inlocui maxim jumatate din cantitate cu urda dulce, trecuta prin sita.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 8713
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Tort cu mascarpone si frisca:
Postat de Liana Hardt pe data de 2012-04-16 Nota: 5,00 din 11 voturi.
Daca ti-a placut reteta Tort cu mascarpone si frisca, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca. Noteaza-ti reteta in caietul tau de
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta! Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
La gatit, inlaturati orice urma de pielita, os, grasime sau coaja care sa curme brusc apetitul oaspetilor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
ulei
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta