193135987363285

Dulciuri

Home» ...» Prajituri...» Macarons cu ceai Matcha si jeleu de capsuni

Macarons cu ceai Matcha si jeleu de capsuni

      Trimite pe mail Printeaza
Macarons cu ceai Matcha si jeleu de capsuni


Dificultate: avansat

RATING


Ceaiul este cel mai adesea consumat ca bautura. Cu toate acestea, va recomandam sa-l folositi in bucatarie la prepararea diferitelor prajituri sau chiar a diverse feluri de mancare, cunoscand calitatile sale nenumarate pentru organismul nostru, indiferent de varsta pe care o avem.
In aceasta reteta se foloseste ceai verde Matcha, care este un ceai japonez, putin cam scump, dar care merita procurat pentru aroma sa speciala.

Ingrediente
  • 190 gr zahar tos
  • 10 gr ceai verde Matcha
  • 125 gr albus de ou (5-6 albusuri)
  • 125 gr migdale, pudra
  • 50 gr zahar tos
  • Pentru jeleul de capsuni
  • 300 gr capsuni
  • 150 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 1 pliculet gelfix
Mod de preparare
Mai intai se pregateste jeleul de capsuni: capsunile se curata de codite, se spala, se scurg si se pun intr-un vas cu zaharul si cu zeama unei lamai. Se pune pe foc si lasa sa fiarba cateva minute.

Se da deoparte si se adauga gelfix-ul dupa reteta producatorului. Acesta poate fi inlocuit cu pudra de pectina. In acest caz se mai pune la fiert maximum 3 min dupa care se da deoparte si se lasa sa se raceasca cel putin 2 ore inainte de a fi folosit la macarons.

In acest timp se pregateste compozitia pentru macarons.
Albusurile se scot cu cel putin 2 ore din frigider si se tin la temperatura camerei. Se bat spuma tare.
Peste aceasta spuma se presara zaharul, pudra de migdale si ceaiul Matcha. Se amesteca usor pana ce se incorporeaza bine ingredientele, folosind o spatula.

Se ia o tava de copt pe care se asaza hartie de copt si cu ajutorul unei pungi pentru umplut se pune compozitia de macarons.
Si mai bine este daca aveti la dispozitie o foaie din silicon pentru macarons (sau macar simpla).

Se asaza in randuri alternative si dimensiunea lor uniforma este in functie de preferinta.
Se lasa in acest fel tava la temperatura camerei, cel putin 45 min pentru a capata un aspect neted. Compozitia va capata o crusta usoara ce se va mai intari odata cu coacerea lor in cuptor.

Cuptorul se preincalzeste la 150°C.
Se introduce tava in cuptor peste o alta tava goala care va proteja ca macarons sa nu se arda in partea inferioara mai mult decat partea de deasupra. De aceea coacerea se face cu usa cuptorului intredeschisa, timp de 17 sau 18 min.

Dupa ce s-au copt, se lasa in tava sa se racoresca si se scot usor dupa cca 1 ora. Se iau cate doua bucati si se lipesc intre ele cu ajutorul jeleului de capsuni. Se lasa astfel lipite minimum 24 de ore inainte de a fi servite.

Se pot pastra chiar 2-3 zile in frigider.

Pofta buna!


1 utilizator coolinaria.ro a incercat reteta "Macarons cu ceai Matcha si jeleu de capsuni". .Incearc-o si tu!
Vizualizari: 4008


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Macarons cu ceai Matcha si jeleu de capsuni:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-05-09


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Macarons cu ceai Matcha si jeleu de capsuni, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Prajitura la microunde, cu ganache de ciocolata
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
Prajitura rasturnata cu ananas
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Prajitura cu mango
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Prajitura cu nuci si curmale
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Prajitura cu gris si iaurt
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro