Dulciuri
Gem de zarzare
Comenteaza reteta
Aceasta reteta este o versiune rapida a gemului ce poate fi facut cu diferite tipuri de fructe, in functie de sezon: cirese, capsuni, visine, caise, piersici, prune.
Preparand aceasta reteta, cu siguranta micul dejun va fi mai luminos si mai gustos, caci nici un gem facut in casa nu este depasit in gust si valoare de nici o alta dulceata de marca consacrata.
Preparand aceasta reteta, cu siguranta micul dejun va fi mai luminos si mai gustos, caci nici un gem facut in casa nu este depasit in gust si valoare de nici o alta dulceata de marca consacrata.
Ingrediente
- 1 kg zarzare usor parguite
- 0,5 kg zahar tos
- 1 lingura lichior amaretto (sau putina esenta de migdale)
- 2 linguri suc de lamaie
- 60 ml apa
Mod de preparare
Samburii zarzarelor se sparg si se gusta daca sunt amari.
Daca nu sunt amari, se curata de coaja si se vor pune impreuna cu celelalte ingrediente pentru gem.
In cazul in care samburii sunt amari, pot fi inlocuiti cu cativa samburi de migdale.
Intr-un vas se pun impreuna toate ingredientele, inclusiv samburii zarzarelor, sparti si curatati de coaja.
Coaja samburilor se inlatura usor daca acestia sunt opariti cu putina apa fierbinte.
Vasul se introduce in cuptor, neacoperit.
Se fierbe la foc redus cca 50 min amestecand usor, din cand in cand.
Se verifica daca fructele s-au inmuiat.
Daca mai este necesar, fierberea se mai continua inca 5-10 min.
Se lasa sa se mai raceasca putin si dupa aceea, gemul se poate pune in borcanele inchise ermetic.
Pentru a fi bine sterilizate si in cazul in care se doreste pastrarea pentru mai mult timp a gemului, borcanele se umplu cu gemul fierbinte.
Acestea, aproape pline, se asaza intr-o tava ce se introduce in cuptorul incins pentru inca cca 10 min.
Gemul va face o pojghita protectoare.
Borcanele se scot fierbinti si se acopera fie cu celofan, fie cu capace ce se vor inchide ermetic.
Gemul de zarzare este putin mai acrisor decat cel de caise.
Amandoua se pot folosi la prepararea unor prajituri.
In plus, acest gem poate fi servit pe toast sau pe croissante, la micul dejun.
Pofta buna!
Daca nu sunt amari, se curata de coaja si se vor pune impreuna cu celelalte ingrediente pentru gem.
In cazul in care samburii sunt amari, pot fi inlocuiti cu cativa samburi de migdale.
Intr-un vas se pun impreuna toate ingredientele, inclusiv samburii zarzarelor, sparti si curatati de coaja.
Coaja samburilor se inlatura usor daca acestia sunt opariti cu putina apa fierbinte.
Vasul se introduce in cuptor, neacoperit.
Se fierbe la foc redus cca 50 min amestecand usor, din cand in cand.
Se verifica daca fructele s-au inmuiat.
Daca mai este necesar, fierberea se mai continua inca 5-10 min.
Se lasa sa se mai raceasca putin si dupa aceea, gemul se poate pune in borcanele inchise ermetic.
Pentru a fi bine sterilizate si in cazul in care se doreste pastrarea pentru mai mult timp a gemului, borcanele se umplu cu gemul fierbinte.
Acestea, aproape pline, se asaza intr-o tava ce se introduce in cuptorul incins pentru inca cca 10 min.
Gemul va face o pojghita protectoare.
Borcanele se scot fierbinti si se acopera fie cu celofan, fie cu capace ce se vor inchide ermetic.
Gemul de zarzare este putin mai acrisor decat cel de caise.
Amandoua se pot folosi la prepararea unor prajituri.
In plus, acest gem poate fi servit pe toast sau pe croissante, la micul dejun.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 9813
Postat de Maria Raducu pe data de 2012-06-01 Nota: 4,50 din 4 voturi.
Daca ti-a placut reteta Gem de zarzare, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul
DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE