193135987363285

Dulciuri

Gem de zarzare

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Gem de zarzare


Dificultate: usor

RATING

Comenteaza reteta

Aceasta reteta este o versiune rapida a gemului ce poate fi facut cu diferite tipuri de fructe, in functie de sezon: cirese, capsuni, visine, caise, piersici, prune.
Preparand aceasta reteta, cu siguranta micul dejun va fi mai luminos si mai gustos, caci nici un gem facut in casa nu este depasit in gust si valoare de nici o alta dulceata de marca consacrata.

Ingrediente
  • 1 kg zarzare usor parguite
  • 0,5 kg zahar tos
  • 1 lingura lichior amaretto (sau putina esenta de migdale)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 60 ml apa
Mod de preparare
Samburii zarzarelor se sparg si se gusta daca sunt amari.
Daca nu sunt amari, se curata de coaja si se vor pune impreuna cu celelalte ingrediente pentru gem.
In cazul in care samburii sunt amari, pot fi inlocuiti cu cativa samburi de migdale.

Intr-un vas se pun impreuna toate ingredientele, inclusiv samburii zarzarelor, sparti si curatati de coaja.
Coaja samburilor se inlatura usor daca acestia sunt opariti cu putina apa fierbinte.

Vasul se introduce in cuptor, neacoperit.
Se fierbe la foc redus cca 50 min amestecand usor, din cand in cand.
Se verifica daca fructele s-au inmuiat.
Daca mai este necesar, fierberea se mai continua inca 5-10 min.
Se lasa sa se mai raceasca putin si dupa aceea, gemul se poate pune in borcanele inchise ermetic.

Pentru a fi bine sterilizate si in cazul in care se doreste pastrarea pentru mai mult timp a gemului, borcanele se umplu cu gemul fierbinte.
Acestea, aproape pline, se asaza intr-o tava ce se introduce in cuptorul incins pentru inca cca 10 min.
Gemul va face o pojghita protectoare.
Borcanele se scot fierbinti si se acopera fie cu celofan, fie cu capace ce se vor inchide ermetic.

Gemul de zarzare este putin mai acrisor decat cel de caise.
Amandoua se pot folosi la prepararea unor prajituri.
In plus, acest gem poate fi servit pe toast sau pe croissante, la micul dejun.

Pofta buna!


6 utilizatori coolinaria.ro au incercat reteta "Gem de zarzare". Incearc-o si tu!
Vizualizari: 9335


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-06-01 Nota: 4,50 din 4 voturi.


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza

Adauga comentariu reteta - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut reteta Gem de zarzare, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro



DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada