193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Supe, ci...» Supa de creveti picanta

Supa de creveti picanta

      Trimite pe mail Printeaza
Supa de creveti picanta


Dificultate: medie

RATING


Este o supa tipic asiatica, mai precis thailandeza, care cu siguranta aduce putine calorii in timpul verii calduroase, dar imbogateste in acelasi timp paleta de arome si condimente a unei mese ce se doreste a tine kilogramele departe de cei ce o savureaza.

Ingrediente
  • 2 fire ceapa verde
  • 225 gr creveti prefierti
  • 750 ml supa concentrata de peste
  • 1 lamaie verde - coaja rasa si suc
  • 1 lingura sos de peste concentrat vietnamez (nuoc-nam)
  • 1 ardei iute rosu (fara seminte si taiat foarte fin)
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 crenguta lemongrass
  • 2 linguri otet de orez
  • 4 linguri coriandru proaspat taiat
Mod de preparare
Prepararea supei concentrate de peste:
Supa concentrata are ca ingrediente: 0,5 kg aripi de peste (pe care le gasiti in pescarii sau in supermarket), 1 ceasca de vin, 1 morcov, 2 cepe de apa, 2-3 linguri de ulei de masline, 1 crenguta de cimbru verde, o foaie de dafin si cateva fire netaiate de patrunjel.
Legumele se taie julienne si se pun la inabusit pentru 4-5 min in uleiul de masline.

Bucatile de peste (tacamuri) se spala bine in apa rece si se pun peste legumele inabusite.
Se stinge cu vinul, apoi se mai inabusa totul inca 1-2 min, dupa care se toarna 2-3 cani de apa fierbinte si se continua fierberea 10-15 min la foc redus.
In ultimele 2 minute se adauga patrunjelul, foaia de dafin si cimbrul verde (intregi, legate intr-un manunchi se pun in supa pentru aroma lor deosebita).

Dupa ce supa s-a fiert, se strecoara, iar carnea de peste se alege de pe oase si toate legumele impreuna cu carnea se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.
Se omogenizeaza supa si rezulta un concentrat ce va da un gust aparte supei de creveti.

Prepararea supei de creveti:
Crevetii se spala bine,se scurg si se decorticheaza indepartandu-le capetele. Coada se pastreaza pentru estetica.
Cu ajutorul unui cutit, se pot taia pe lung, pana aproape de coada, indepartand in prealabil venele dorsale (firicelul inchis la culoare ce se gaseste pe partea din spate a crevetilor).

Intr-o oala se pune la fiert supa concentrata de peste.
Dupa ce aceasta incepe sa fiarba, se adauga coaja si sucul lamaii verzi, ardeiul rosu iute taiat fin, piperul proaspat macinat, sosul de soia si sosul nuoc-nam.
Lemongrass-ul se zdrobeste cu un sucitor apoi se adauga preparatului.
Cand reincepe supa sa fiarba, se incorporeaza crevetii deja curatati si se fierb 2-3 minute.
Se scoate lemongrass-ul din oala si se adauga otetul de orez si coriandrul.

Daca doriti ca supa sa aiba putina consistenta, dar sa aiba un aport caloric cat mai mic, se poate adauga la fiert in supa (timp de cca 1-2 min) fidea din faina de orez.
In cazul in care preferati orezul, se pot fierbe separat 75-100 gr orez thailandez (fiert in prealabil conform indicatiilor producatorului, aproximativ 12-15 min).
1-2 linguri de orez fiert se pot pune in bol inainte de a turna supa fierbinte.

Pofta buna!



Vizualizari: 2930


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-06-27


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Supa de creveti picanta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Supe, ciorbe pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Supa minestrone, aromata cu fenicul
In zilele mai reci, cand nu ai nici o idee ce sa gatesti, poti face o minunata supa minestrone. Modul de preparare este mult mai usor decat crezi. Cu siguranta, reteta iti va placea si vei dori sa o p
Supa de linte rosie
Iata o minunata reteta, cu care poti sa diversifici meniul familiei tale! Este satioasa si extrem de usor de preparat! O poti servi cu smantana sau iaurt.
Supa de rosii cu tortellini
Supa de rosii cu busuioc este un preparat popular si delicios, insa atunci cand adaugati si tortellini cu branza, ea se transforma intr-o masa copioasa.
Supa de sparanghel
O supa cremoasa de sparanghel, hranitoare si gustoasa.
Supa cremoasa de porumb si caju
Supele crema sunt bogate si satioase, ideale pentru zilele reci de iarna.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Singuratatea este pentru spirit ceea ce hrana este pentru corp"
Seneca
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro