193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gates...» Dulciuri...» Desertur...» Sufleu de zmeura fara coacere

Sufleu de zmeura fara coacere

      Trimite pe mail Printeaza
Sufleu de zmeura fara coacere


Dificultate: medie

RATING


In general, prepararea unui sufleu poate va face sa renuntati, gandidu-va ca este o reteta pretentioasa si greu de realizat. Dupa ce veti parcurge aceasta reteta, va veti da seama ca oricine poate sa o incerce, iar rezultatul va fi unul gustos si incantator pentru cei care il vor servi.

Singurul secret este acela de a avea rabdarea de a bate foarte bine albusul (ca pentru bezea), ceea ce va asigura fermitatea compozitiei. Si... pentru ca este sezonul fructelor, va propunem zmeura care il va insoti pentru a-i da o savoare deosebita, un parfum si o aroma specifica.
Este reteta unui sufleu care nu se coace.

Ingrediente
  • 125 gr coacaze rosii sau negre
  • 50 gr zahar
  • 6 gr gelatina alba
  • 3 oua
  • 300 ml iaurt (de preferat grecesc)
  • 450 gr zmeura
  • 2-3 frunzulite de menta proaspata
  • 10-12 fructe (zmeura si coacaze) pentru decor
Mod de preparare
Pregatiti vasele individuale pentru sufleu (din ceramica, inox sau sticla), din care mai apoi va fi servit sufleul.
Pentru fiecare vas individual se taie cate un dreptunghi din hartie care se fixeaza cu cate un elastic in exteriorul vaselor.

Intr-un vas se pun coacazele impreuna cu 1 lingura de zahar si se lasa la fiert, la foc redus, timp de 5 min.
Cand sunt gata, se dau deoparte, se lasa sa se raceasca si se paseaza printr-o sita.
Piureul rezultat se lasa deoparte, in asteptare.

Gelatina se pune la inmuiat in apa rece, urmand indicatiile producatorului.
In general aceasta se lasa cca 5 min la inmuiat, apoi vasul se pune la fiert la bain-marie pana ce gelatina se topeste complet, iar aspectul sau devine omogen si fin.
Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron se pun galbenusurile care se amesteca cu restul zaharului folosind o furculita sau un tel.
Se freaca pana ce se obtine o compozitie omogena, consistenta, cremoasa.
Iaurtul se incorporeaza cu ajutorul unei spatule. Se amesteca bine.

Zmeura se paseaza printr-o sita.
Pasta obtinuta se amesteca cu gelatina si apoi cu compozitia in care a fost pus iaurtul.
Separat se bat ouale spuma tare, apoi se incorporeaza delicat in compozitia cu gelatina si fructe.
Compozitia se pune in vasele individuale de ceramica ce au fost infasurate cu hartia de copt.

Se introduc la frigider pentru minimum 2 ore pentru a se intari.
Hartia se indeparteaza si pe fiecare portie de sufleu se pune piureul de coacaze.
Se decoreaza cu cate o frunza de menta si cu cateva fructe intregi.

Pofta buna!



Vizualizari: 4258


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-06-29


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Sufleu de zmeura fara coacere, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro