193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Deserturi diverse» Fructe de padure in aspic

Fructe de padure in aspic

      Trimite pe mail Printeaza
Fructe de padure in aspic


Dificultate: usor

RATING

Ingrediente
  • 8 foi de gelatina
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1/2 litru de suc de fructe rosu (cirese de ex)
  • 100ml sampanie sau vin alb
  • 200g zahar
  • 500g fructe de padure (zmeura, capsuni etc)
Mod de preparare
Gelatina se inmoaie 10 minute in apa rece. Sucul de lamaie, sucul de fructe, vinul si zaharul se incalzesc pe foc pana cind se topeste zaharul. In acest amestec se introduc foile de gelatina stoarse bine. Compozitia se lasa in frigider o ora, amestecindu-se din cind in cind, pana cind incepe sa se inchege. Fructele spalate si cele mai mari taiate in bucati se adauga la lichid si se toarna in forma. Se lasa in frigider peste noapte. A doua zi forma se introduce citeva secunde in apa fierbinte si aspicul se rastoarna pe platou. Desprindeti forma cu atentie. Se recomanda folosirea formelor flexibile din silicon.

Pofta buna!



Vizualizari: 3339


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Daniela Tiba pe data de 2009-01-12 Nota: 10,00 din 3 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Fructe de padure in aspic, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro