193135987363285

Feluri de mancare

Home» ...» Pizza si p...» Pizza cu sunca, ciuperci si mozzarella

Pizza cu sunca, ciuperci si mozzarella

      Trimite pe mail Printeaza
Pizza cu sunca, ciuperci si mozzarella


Dificultate: medie

RATING


Tipic italieneasca, pizza ne-a cucerit prin simplitate, dar mai ales prin savoare. Cand nu avem inspiratie, putem prepara o pizza cu ceea ce gasim in frigider si in camara noastra. Va fi nespus de delicioasa, iar cei dragi o vor aprecia la justa ei valoare culinara!

Ingrediente
  • Blat:
  • 250 gr faina cernuta
  • 50 ml lapte
  • 100 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie de bere uscata
  • 1 praf de sare
  • Topping:
  • 2 linguri bulion diluate cu 1 cescuta de suc de rosii
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 150 gr sunca de Praga
  • 300 gr ciuperci taiate (pot fi si din conserva)
  • 180 gr mozzarela
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 praf sare si piper
Mod de preparare
Se face maiaua din drojdia de bere dizolvata in lapte si apa calduta. Se lasa sa creasca 5 min.
Intr-un vas se pune faina cernuta, se adauga maiaua si un praf de sare. Se amesteca pana ce se omogenizeaza, iar apoi se framanta 3 min.
Coca se unge pe deasupra cu putin ulei de masline si vasul se acopera cu un servet curat. Se lasa la dospit 45 min. intr-un loc cald si ferit de curenti de aer.
Dupa 45 min, coca se imparte in doua.

Se ia prima bucata de coca si se intinde pe planseta de lucru (sau pe masa) cu un sucitor. Acestea trebuie sa fie tapetate cu faina.
Coca este bine sa fie intinsa in foaie cat mai subtire si sa aiba o forma cat mai rotunda.
Idealul de blat de piza este unul subtire de cativa mm si crocant.

Tava obisnuita de cuptor, se va tapeta cu o foaie de hartie pergamentoasa, speciala pentru copt.
Blatul se asaza in tava, se unge cu uleiul de masline pe toata suprafata lui, apoi se adauga sosul de bulion subtiat cu suc de rosii in care am amestecat cimbrul.
Se pun ciupercile tocate fin (pregatite in prealabil), apoi sunca de Praga taiata cubulete. Pe deasupra se pun feliile de mozzarella si se pipereaza dupa gust.
Daca nu avem mozzarela, putem rade branza sau cascaval sau amandoua, in functie de preferinta.

Idealul este de a avea o tava speciala pentru copt pizza; pe aceasta o folosim cu succes, fara a mai fi nevoie de hartie de copt.
Cuptorul se preincalzeste la 170ºC. Tava se introduce in cuptor pentru 20-25 min.

Se scoate din cuptor cand este coapta.
Indiciul ca putem sa o scoatem din cuptor il reprezinta marginile usor rumenite si faptul ca blatul se misca cu usurinta daca miscam tava.
Se portioneaza cu un cutit special pentru taiat de pizza si se serveste calda.
Cine doreste poate adauga un sos picant cu chilli.

In timp ce prima pizza se coace, pregatim si al doilea blat care a ramas in asteptare.
Se procedeaza ca la primul blat sau, daca doriti, puteti prepara un alt topping cu legume si mozzarella, rezultand o minunata pizza Marguerita.

Pofta buna!


1 utilizator coolinaria.ro a incercat reteta "Pizza cu sunca, ciuperci si mozzarella". .Incearc-o si tu!
Vizualizari: 4696


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-08-01 Nota: 4,25 din 4 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Pizza cu sunca, ciuperci si mozzarella, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Pizza si paste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Paste carbonara
In curand se termina programul de munca pe ziua aceasta si stii ca trebuie sa gatesti imediat ce ajungi acasa, dar esti in pana de idei? Iti recomandam o portie de paste carbonara.
Pizza vegetariana cu sos ranch
Bucurati-va de o pizza autentica, integrand, in acelasi timp, mai multe legume in alimentatie.
Sos marinara picant
Sosul marinara picant este ideal pentru preparatele cu paste.
Paste cu cartofi si dovlecei
Pastele pot fi hranitoare si fara carne, iar pentru un plus de aroma puteti prepara legumele la cuptor in loc sa le fierbeti.
Paste cu pesto din broccoli
Pesto din broccoli este minunat pentru preparatele cu paste.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu va ofer nici plata, nici cazare si nici mancare; va ofer doar foamete, sete, marsuri fortate, lupte si moarte. Lasati-l pe cel care isi iubeste tara si cu inima, nu numai cu gura sa ma urmeze"
Giuseppe Garibaldi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro