193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Supe, ci...» Varza cu carne in stil bavarez

Varza cu carne in stil bavarez

      Trimite pe mail Printeaza
Varza cu carne in stil bavarez


Dificultate: medie

RATING


Aceasta reteta va prezinta o mancare tipic bavareza, Bamberger Krautbraten, specifica verii. Desi pare greu de digerat carnea de porc asa cum prevede reteta originala, aceasta poate fi inlocuita cu carne de manzat sau vita, iar combinatia de varza noua si carne schimba dintr-o data perspectiva unui fel de mancare greoi.

Ingrediente
  • 1 varza mare de peste 0,5 kg (sau doua mai micute)
  • 250 gr carne de porc (sau manzat) taiata cubulete
  • 0,5 kg carne tocata de porc (sau manzat)
  • 2 cepe medii
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita chimen (optional)
  • 100 ml vin alb sec
  • 4-5 felii subtiri de costita afumata
Mod de preparare
Varza se curata de frunzele exterioare. Cu ajutorul unui cutit scoatem cotorul verzei.
Intr-o oala mai mare, se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa clocoteste se introduce varza si se opareste.
Se tine in vasul care fierbe la foc foarte mic, timp de max 10 min. Se scoate varza si apoi se lasa sa se scurga bine.
Separat se oparesc si frunzele mai mari, pe care le-am inlaturat primele. Dupa 5 min se scot si ele pe o farfurie si se lasa sa se scurga.
Varza intreaga se toaca fin cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.

Intr-un vas se pune uleiul la incins, in care se inabusa ceapa tocata.
Peste ceapa inabusita usor, se pun cuburile de carne si carnea tocata si se inabusa cateva minute pana ce isi schimba culoarea, amestecand usor mereu sa nu se prinda de vas.
Se pune peste ea varza fin tocata, se amesteca, dupa care se toarna vinul alb, piperul macinat si optional chimenul usor pisat (atat cat sa-si dezvolte aroma).
Vasul respectiv se acopera cu un capac si se lasa sa se inabuse aproximativ 10 min.
Se amesteca din cand in cand cu ajutorul unei linguri de lemn ca sa nu se lipeasca de vas. Se da deoparte.

Se ia un vas termorezistent (de ceramica sau sticla), se unge cu ulei de floarea soarelui, se asaza in el un strat din frunzele intregi de varza oparite (jumatate de cantitate), se pune amestecul de varza cu doua tipuri de carne inabusite si se acopera cu restul de frunze de varza.
Feliile de bacon se taie pe lung in fasii subtiri si se asaza pe deasupra ultimului strat de varza, in asa fel incat sa poata cuprinde aproape intreaga suprafata a vasului.
Se incalzeste cuptorul la 160°C si se introduce vasul in cuptor pentru 45 min.
Dupa acest interval de timp se scoate vasul din cuptor si cu ajutorul unui cutit ascutit se taie portiile ce se vor servi calde.

Pofta buna!



Vizualizari: 4424


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-08-06


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Varza cu carne in stil bavarez, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Supe, ciorbe pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Supa minestrone, aromata cu fenicul
In zilele mai reci, cand nu ai nici o idee ce sa gatesti, poti face o minunata supa minestrone. Modul de preparare este mult mai usor decat crezi. Cu siguranta, reteta iti va placea si vei dori sa o p
Supa de linte rosie
Iata o minunata reteta, cu care poti sa diversifici meniul familiei tale! Este satioasa si extrem de usor de preparat! O poti servi cu smantana sau iaurt.
Supa de rosii cu tortellini
Supa de rosii cu busuioc este un preparat popular si delicios, insa atunci cand adaugati si tortellini cu branza, ea se transforma intr-o masa copioasa.
Supa de sparanghel
O supa cremoasa de sparanghel, hranitoare si gustoasa.
Supa cremoasa de porumb si caju
Supele crema sunt bogate si satioase, ideale pentru zilele reci de iarna.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro