193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Deserturi diverse» Sushi dulce cu ciocolata

Sushi dulce cu ciocolata

      Trimite pe mail Printeaza
Sushi dulce cu ciocolata


Dificultate: medie

RATING


Anumite tipuri de deserturi japoneze sunt special preparate pentru ceremonia ceaiului, o ceremonie importanta din viata fiecarei familii japoneze, fie ca vorbim de trecut sau de prezent.

Se spune, de exemplu, ca produsele de patiserie se adreseaza celor cinci simturi.
De asemenea, anumite dulciuri si prajituri se prepara special intr-un anotimp, folosind ingredientele, denumirile si culorile anotimpului respectiv (de exemplu floarea de cires primavara, castanele si frunzele de artar toamna).

Pentru ca sushi este unul din preparatele clasice ale bucatariei japoneze, cultura si traditia lor culinara i-a indemnat sa creeze si un sushi ca desert.

Ingrediente
  • 200 gr ciocolata neagra taiata in bucati
  • 1 kiwi curatat decojit
  • 1 fruct mic de mango, decojit
  • 3 linguri de tequilla, rom sau vodka
  • 250 gr orez pentru sushi
  • 400 ml lapte din nuca de cocos (1 cutie)
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingura otet din vin alb
Mod de preparare
Fructele de kiwi si mango decojite se taie in bucatele fine de 5 mm grosime, se amesteca si se introduc in alcool.
Orezul se pune la fiert in laptele de nuca de cocos timp de 10 min, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi de vas.
Cand acesta este fiert, se adauga zaharul si otetul si se amesteca pana ce se omogenizeaza.
Se acopera si se lasa sa se raceasca.
Ciocolata se pune intr-un vas la bain-marie si se topeste.

Se taie trei dreptunghiuri din hartie de copt, pe care se pune ciocolata topita si putin racita, care sa aiba tot forma dreptunghiulara, cu dimensiunea de 24x10 cm.
Numai o singura latura a dreptunghiului de ciocolata va coincide cu latura dreptunghiului din hartia de copt.

Se taie alte trei dreptunghiuri de 24x8 cm, in care se asaza orezul fiert cu lapte racit bine.
Folosim o lingura umeda pentru a presa si uniformiza bine stratul.
In mijloc se pun de-a lungul dreptunghiului, fructele taiate in forma de betisoare. Siropul ramas se pastreaza.

Se ruleaza strans fiecare dreptunghi, formand un rulou.
Acest rulou se scoate apoi din hartie si se pune peste stratul de ciocolata si se infasoara strans.
Se introduce in frigider pentru minimum 2 ore.

Cand este servit, se scoate din hartie, se taie in portii si se serveste cu putin suc alcoolizat al fructelor.

Pofta buna!



Vizualizari: 3502


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-08-08 Nota: 5,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Sushi dulce cu ciocolata, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro