193135987363285

Salate, garnituri si aperitive

Home» Ce gates...» Salate, ...» Garnitur...» Mamaliga cu dovleac si cascaval

Retete Decorix.ro: Mamaliga cu dovleac si cascaval

      Trimite pe mail Printeaza
Mamaliga cu dovleac si cascaval


Dificultate: medie

RATING


Preparat traditional romanesc, mamaliga poate imprumuta din aromele toamnei daca o pregatim cu dovleac si ceapa. Pentru ca merge de minune cu branza, ii adaugam in compozitie cascaval (sau orice alta branza semi-moale, cum ar fi mozzarella sau branza Gouda) si putin parmezan.

Ingrediente
  • 1 dovleac de 1 kg, curatat si feliat de 2-3 cm grosime
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 50 gr seminte de pin
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 1/2 lingurita salvie uscata, maruntita
  • 1 1/2 l apa
  • 300 gr malai
  • 100 gr cascaval ras
  • 50 gr parmezan ras
  • unt
  • sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 190°C.
Intindeti feliile de dovleac pe o foaie de copt unsa cu ulei si coaceti 30 min, pana se inmoaie.
Puneti dovleacul copt intr-un castron si zdrobiti-l putin. Nu trebuie sa rezulte un piure fin, ci bucatele de dovleac.
Puneti semintele de pin intr-o tava de placinta si coaceti aprox. 4 min, pana devin aurii.
Maruntiti grosier semintele de pin.

Intre timp, incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei de masline.
Adaugati ceapa, salvie si sare si piper, dupa gust.
Acoperiti si gatiti la foc mediu cam 25 min, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa se rumeneste.
Adaugati cateva linguri de apa daca ceapa pare uscata.

Intr-o oala, fierbeti apa (1,5 litri) si adaugati treptat malaiul si 1 lingurita de sare, amestecand in continuu.
Fierbeti la foc foarte mic, continuand sa amestecati, aprox. 35 min, pana cand mamaliga e inchegata si moale.
Adaugati 1 lingura de unt, dovleacul zdrobit, semintele de pin, ceapa, cascavalul si jumatatea din parmezanul ras si amestecati bine.
Transferati mamaliga fierbinte intr-un ceaun mare, uns cu unt.
Aplatizati usor mamaliga, fara a o intinde pe margini.
Puneti-o in frigider pana se intareste, cam 3 ore.

Ungeti mamaliga cu unt moale si presarati parmezanul ramas.
Coaceti in cuptor la 190°C timp de o ora, pana cand suprafata devine crocanta si se rumeneste bine.
Lasati-o deoparte 20 de min, inainte de a o taia in felii.

SFATUL BUCATARULUI:
Mamaliga se prepara imediat si fara efort intr-un ceaun electric de cupru, care amesteca singur!

Pofta buna!



Vizualizari: 3970


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Mamaliga cu dovleac si cascaval:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2012-09-28


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Mamaliga cu dovleac si cascaval, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Salate, garnituri si aperitive Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Piure de sfecla picant
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Cartofi libanezi
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle cu usturoi
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Paine marmorata cu pesto
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Morcovi condimentati
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro