193135987363285

Salate, garnituri si aperitive

Home» ...» Aperitive...» Pateuri cu foitaj - Giruete picante

Pateuri cu foitaj - Giruete picante

      Trimite pe mail Printeaza
Pateuri cu foitaj - Giruete picante


Dificultate: usor

RATING


Ingrediente
  • 1 pachet 800g aluat foitaj congelat (sau un "cub" cu foitaj deja impartit in patrate)
  • 275 g branza topita (sau mozzarela, cascaval afumat)
  • 275 g sunca presata (sau salam picant uscat, salam Victoria, etc)
  • piper, sare daca mai este cazul
  • 1 galbenus de ou batut, pentru uns si eventual un pic de cascaval ras prin razatoarea mare, pt.decor
Mod de preparare
Se scoate aluatul din congelator si se lasa la decongelat (o noapte in frigider, sau circa 2 ore la temperatura camerei; in nici un caz nu se va decongela la microunde sau alta metoda).

In functie de cum se prezinta aluatul, se mai intinde eventual putin pe planseta cu un sucitor si se taie in patrate cu latura de aproximativ 10 cm (ar trebui sa rezulte cam 18 patrate de aluat).
Eu pentru pateuri utilizez aluat deja portionat in patrate asupra caruia nu mai intervin deloc.

Umplutura se obtine amestecand branza rasa cu sunca presata taiata in cubulete foarte mici (sau chiar data prin razatoare).
Se "framanta" bine cele 2 ingrediente pe care le condimentez cu piper si, daca mai este necesar, adaug si un praf de sare.
Se imparte umplutura rezultata pe patratelele de aluat, care apoi se impacheteaza ca in imagine (pentru a nu se desface la copt, in colturile unite se infige cate o scobitoare).

In tava de copt se asterne hartie de copt si se asaza pateurile la ceva distanta unul de celalalt (cele 18 pateuri intra in 2 tavi de cuptor).
Se ung usor cu oul batut (cu o pensula de patiserie) si eventual se presara foarte putin cascaval pe deasupra.
Daca nu introduceti imediat in cuptor, tavile se pastreaza la rece in frigider.

In cuptorul bine incins se introduce tava pe raftul din mijloc sau pe cel de sus si, dupa 10 minute de coacere la foc iute, se da focul ceva mai mic.
Cam in maxim 25 minute ar trebui sa fie gata (in functie de cuptor).

Se scoate tava din cuptor si se acopera imediat cu un servet de bucatarie.
Pateurile se servesc atat calde, cat si reci sau reincalzite usor.

Pofta buna!



Vizualizari: 4227


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2012-12-07


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Pateuri cu foitaj - Giruete picante, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Salate, garnituri si aperitive Salate, garnituri si aperitive::Aperitive pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Rosii umplute, in aluat de patiserie
Gustoase si usor de facut! Aceste rosii umplute nu necesita cine stie ce experienta in ale gatitului, dar nici multe ingrediente. Dimpotriva, le poti pregati cu ce ai prin bucatarie. Ti le recomandam
Omleta cu ciuperci si masline – Reteta pentru micul dejun
Azi iti prezentam o reteta rapida si delicioasa, pentru micul dejun. Din numai cateva ingrediente vei pregati o masa pe cinste. Felul in care arata sigur te va convinge!
Gustare cu fasole si rosii coapte
O reteta care nu necesita cunostinte temeinice de gatit, dar cu care iti poti impresiona invitatii! Sfat: cand mergi la cumparaturi, cauta rosii Red Grape. Sunt parfumate si foarte dulci.
Sandvisuri cu sunca si avocado
Sunt foarte usor de facut si numai bune de servit atat cu ocazia unei mese in familie, ori cand organizezi o mica petrecere.
Aperitiv cu branza de capra si Kaki
Aroma usor picanta a branzei de capra si gustul dulce al fructelor Kaki fac din acest aperitiv o gustare perfecta pentru o petrecere, dar si pentru un weekend in care vrei sa te rasfeti.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Impedimentul reformei, oamenii ti-au pastrat vechile structuri mentale, printre care, si pofta de mancare"
Valeriu Butulescu
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro