193135987363285

Salate, garnituri si aperitive

Home» Ce gates...» Salate, ...» Aperitiv...» Briose cu broccoli

Briose cu broccoli

      Trimite pe mail Printeaza
Briose cu broccoli


Dificultate: medie

RATING


Ingrediente
  • Pentru 12 briose:
  • 12 buchetele de broccoli
  • 275 gr unt moale
  • 50 gr zahar
  • 4 oua mari, la temperatura camerei
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita curcuma (turmeric)
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita sare
  • 60 gr branza cheddar tare, rasa
Mod de preparare
Taiati codita buchetelelor de broccoli astfel incat sa incapa in forma de briose ca un copacel, dar sa ramana putin spatiu deasupra.

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Fierbeti o oala cu apa si opariti cca. 3 minute buchetele de broccoli.
Clatiti bine in apa rece pentru a opri gatirea, apoi stergeti fiecare buchetel cu prosoape de hartie si lasati deoparte.

Bateti untul pana devine cremos si adaugati zaharul, continuand sa bateti pana se omogenizeaza si are aspect pufos.
Adaugati ouale pe rand, batand bine amestecul dupa fiecare ou pus.
Intr-un vas separat, amestecati ingredientele uscate: faina, praf de copt si condimente.
Adaugati amestecul uscat peste cel de unt si continuati sa amestecati.
La final, incorporati branza rasa cu o spatula.

Puneti in fiecare forma de briosa cate o lingura plina de aluat si loviti tava de masa, ca sa se aseze uniform aluatul.
Puneti cate un buchetel de broccoli in fiecare forma si acoperiti cu aluatul ramas, distribuit in mod egal.
Intindeti aluatul peste broccoli, dar fara a netezi excesiv.

Coaceti briosele aprox. 30 de minute, pana se rumenesc si trec testul cu scobitoarea.
In timpul coacerii, untul din compozitie va mai da pe-afara, murdarind tavita de briose, dar nu este nici o problema.

Lasati briosele sa se raceasca coplet pe un gratar metalic inainte de a le servi, dar nu le lasati de pe-o zi pe alta.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 4677


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2013-01-18


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Briose cu broccoli, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Salate, garnituri si aperitive Salate, garnituri si aperitive::Aperitive pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Rosii umplute, in aluat de patiserie
Gustoase si usor de facut! Aceste rosii umplute nu necesita cine stie ce experienta in ale gatitului, dar nici multe ingrediente. Dimpotriva, le poti pregati cu ce ai prin bucatarie. Ti le recomandam
Omleta cu ciuperci si masline – Reteta pentru micul dejun
Azi iti prezentam o reteta rapida si delicioasa, pentru micul dejun. Din numai cateva ingrediente vei pregati o masa pe cinste. Felul in care arata sigur te va convinge!
Gustare cu fasole si rosii coapte
O reteta care nu necesita cunostinte temeinice de gatit, dar cu care iti poti impresiona invitatii! Sfat: cand mergi la cumparaturi, cauta rosii Red Grape. Sunt parfumate si foarte dulci.
Sandvisuri cu sunca si avocado
Sunt foarte usor de facut si numai bune de servit atat cu ocazia unei mese in familie, ori cand organizezi o mica petrecere.
Aperitiv cu branza de capra si Kaki
Aroma usor picanta a branzei de capra si gustul dulce al fructelor Kaki fac din acest aperitiv o gustare perfecta pentru o petrecere, dar si pentru un weekend in care vrei sa te rasfeti.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro