193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Mancarur...» Curcan Wellington

Curcan Wellington

      Trimite pe mail Printeaza
Curcan Wellington
Curcan Wellington


Dificultate: medie

RATING


Piept de curcan in foitaj, umplut cu ciuperci champignon si gem de merisoare (sau fructe de padure).

Ingrediente
  • 1-1,5 kg piept de curcan, intr-o singura sau doua bucati
  • 200 g gem de merisoare sau de fructe de padure, la care se adauga cateva merisoare confiate
  • 2 cepe
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1 portocala
  • condimente uscate: rozmarin, busuioc, menta verde, cimbru, maghiran, nucsoara, condiment pentru supa de pui, piper
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de marar verde
  • 200 g bacon
  • vin alb
  • 1 kg ciuperci champignon
  • unt
  • ulei
  • 2-3 linguri pesmet
  • 400 g aluat foitaj (un pachet din comert)
  • 1 ou
Mod de preparare
Dupa ce se spala si se scurge de apa, pieptul de curcan se unge cu zeama de lamaie.
Apoi, cu un cutit, se taie pe lungime un buzunaras la mijlocul pieptului, atat cat sa incapa gemul de merisoare.
Daca gemul nu este bine legat, se adauga 1-2 linguri de pesmet si se amesteca bine pana la omogenizare.

Dupa ce se umple pieptul cu gem, se inchide buzunarasul, astfel incat sa nu iasa dulceata si se leaga strans cu ata alimentara pe toata lungimea lui, dupa care se condimenteaza pe toata suprafata cu amestecul de condimente uscate (cate un varf de lingurita din fiecare).

Se asaza pieptul astfel pregatit intr-un vas potrivit, pe fundul caruia s-a facut un pat de ceapa taiata felii, morcovi baby si un grilaj din bete de frigarui, se pun 3-4 foi de dafin, zeama de portocala, vin alb si se baga in cuptorul incalzit la 190 grade Celsius, timp de 90 de minute (timp in care se mai incearca daca este copt, cu o scobitoare).
Din cand in cand, peste piept se toarna cateva linguri cu zeama din vas si dupa o ora se intoarce.

Cat timp este carnea la cuptor, se pregatesc ciupercile:
Se caleste o ceapa taiata marunt intr-o cratita cu putin ulei sau unt si bacon taiat cubulete, se adauga ciupercile taiate felii, apa, condimentele uscate, mararul si patrunjelul verde taiate si se lasa pe foc, amestecand din cand in cand sa nu se prinda, pana cand scad si sunt bune de mancat.
Se scurg daca mai au zeama si se lasa sa se raceasca bine, se adauga sare si piper daca este cazul (dupa gust), se adauga 1-2 linguri de pesmet si se amesteca la mixer pana cand devine o pasta omogena si consistenta.

Cand pieptul este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine pe o farfurie (pieptul poate fi facut la cuptor cu o seara inainte).
Foaia de aluat se taie in doua parti inegale si, daca este cazul, se mai subtiaza cu sucitorul (foaia mica trebuie sa depaseasca pieptul cu 2 cm pe contur pentru a putea sa o prindem de cea de deasupra).
Bucata mai mica se asaza in tava de copt (unsa cu margarina sau unt), se pune pe ea un strat din pasta de ciuperci, se asaza pieptul si, apoi, cu restul de ciuperci il imbracam pe toata suprafata presand pasta astfel incat sa nu cada.
Apoi, asezam deasupra cealalta foaie de aluat, presand-o bine pe toata suprafata pieptului, astfel incat marginile sa ajunga la foaia de jos, ca sa le putem uni prin rulare.
Daca ramane prea mult aluat pe margine, acesta se taie atat cat sa putem uni cele doua foi.

Se inteapa aluatul peste tot cu o furculita, inclusiv pe marginile lipite, pentru a nu creste prea mult in cuptor.
Se unge cu un ou batut pe toata suprafata si se baga in cuptorul incalzit la 180 grade Celsius, timp de 40-50 de minute, pana cand se coace aluatul si capata o culoare aurie.
Se scoate cand este gata, se asaza pe un platou, se lasa 15 minute si apoi se feliaza cu grija, dupa care se serveste cald cu garnitura de cartofi.

Pofta buna!



Vizualizari: 4458


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2013-03-13 Nota: 5,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Curcan Wellington, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro