193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Mancarur...» Chiftelute din peste alb

Traditii romanesti: Chiftelute din peste alb

      Trimite pe mail Printeaza
Chiftelute din peste alb


Dificultate: usor

RATING


Reteta "Chiftelute din peste alb" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita de la Adrian Buzoianu, autorul cartii "Retetele bunicului".

Ingrediente
  • Pentru 10 portii:
  • 1/2 kg peste alb cu cap
  • 100 g paine alba
  • 1 ou
  • 50 g verdeata
  • 150 ml ulei
  • 150 g ceapa
  • 100 g faina
  • 1 g piper
  • 30 g sare
Mod de preparare
Pestele alb se spala, se curata, dupa care se inmoaie painea alba in apa.
Dupa ce s-a inmuiat, painea se stoarce bine de apa.
Verdeata se spala bine.

Ceapa se curata si se spala.
Piperul se macina.
Se amesteca toate intr-un vas si se toaca la masina de tocat carne cu sita deasa.

Dupa ce s-a tocat, se presara faina pe masa de lucru, se formeaza chiftelele, se dau prin faina si se bat putin in palme.

Chiftelele se pun la prajit in ulei incins si se prajesc pe ambele parti.

Pofta buna!



Vizualizari: 2060


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Adrian Buzoianu pe data de 2013-03-22


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Chiftelute din peste alb, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Halibut cu salsa Pico de Gallo
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Dorada mediteraneana
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Creveti picanti
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Turtite de peste
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Somon cu sos de citrice
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul"
Carl Sagan
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro