Dulciuri
Prajitura cu nuci si cafea
Spre deosebire de alte retete de prajituri cu aceleasi ingrediente, aici cafeaua este in compozitia de blat, iar miezul de nuca in crema.
Ingrediente
- Blat:
- 125 g unt
- 125 g zahar brun
- 2 oua batute
- 225 g faina alba
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 225 ml cafea tare
- 1/2 lingurita scortisoara
- Glazura:
- 75 g margarina
- 1 lingurita lapte
- 300 g zahar pudra
- 60 g miez de nuca macinat
- 40 g miez de nuca pentru ornat
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Frecati untul cu zaharul pana cand devine pufos.
Bateti in compozitie cate un ou.
Cerneti faina cu bicarbonatul de sodiu intr-un vas separat si incorporati in amestecul de unt cu ou.
Adaugati cafeaua treptat.
Ungeti o tava cu diametrul de 18 cm si tapetati cu hartie de copt.
Turnati compozitia si bagati la cuptor, cat mai departe de flacara, 55-60min.
Lasati la racit.
Pentru glazura, frecati zaharul pudra cu laptele, apoi adaugati restul ingredientelor.
Taiati blatul in 2 straturi, ungeti cu glazura si decorate cu nuci.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Frecati untul cu zaharul pana cand devine pufos.
Bateti in compozitie cate un ou.
Cerneti faina cu bicarbonatul de sodiu intr-un vas separat si incorporati in amestecul de unt cu ou.
Adaugati cafeaua treptat.
Ungeti o tava cu diametrul de 18 cm si tapetati cu hartie de copt.
Turnati compozitia si bagati la cuptor, cat mai departe de flacara, 55-60min.
Lasati la racit.
Pentru glazura, frecati zaharul pudra cu laptele, apoi adaugati restul ingredientelor.
Taiati blatul in 2 straturi, ungeti cu glazura si decorate cu nuci.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2378
Postat de Madalina Guta pe data de 2013-03-22
Daca ti-a placut reteta Prajitura cu nuci si cafea, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Nu uitati sa introduceti si un meniu vegetarian alternativ in meniul final.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta