193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Supe, ci...» Ciorba de dovlecei umpluti

Traditii romanesti: Ciorba de dovlecei umpluti

      Trimite pe mail Printeaza
Ciorba de dovlecei umpluti


Dificultate: avansat

RATING


Reteta olteneasca "Ciorba de dovlecei umpluti" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita de la Adrian Buzoianu.
Ciorba de dovlecei umpluti a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) si poate fi degustata in cadrul restaurantului, la un pret promotional.

Ingrediente
  • Pentru 10 portii:
  • 2 kg dovlecei
  • 450 g carne de vaca, fara os
  • 400 g morcovi
  • 250 g ceapa
  • 100 g telina
  • 100 g orez
  • 3 oua
  • 500 g iaurt sau 250 g smantana
  • 50 g faina
  • 50 ml ulei
  • 7 g sare de lamaie
  • 1,5 kg oase fara valoare
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g sare
Mod de preparare
Se aleg dovleceii potriviti, se curata de coaja, se taie in doua, li se scoate miezul cu o lingurita si se umplu cu carne tocata preparata astfel: carnea de vaca se trece prin masina de tocat cu sita deasa impreuna cu ceapa calita.

Aceasta compozitie se amesteca cu jumatate din cantitatea de orez oparit, cu albus de ou si verdeata tocata marunt si sare.
Se umplu apoi dovleceii si se aseaza intr-o cratita.
Se toarna peste ei zeama de oase si putin ulei pana ce ii acopera si se fierb.

Pregatirea ciorbei se face astfel: oasele se sparg, se spala, se oparesc si se pun la fiert in apa cu sare.
Cand au dat in fiert se spumeaza.
La zeama de oase se adauga zarzavatul si ceapa curatata si taiata marunt, precum si restul din cantitatea de orez.
Cand este gata se ia de pe foc.

Galbenusurile, faina si iaurtul (sau smantana) se amesteca bine, se bat cu telul, se subtiaza cu ciorba si se introduc in oala cu zarzavat.
Se pune apoi verdeata spalata si tocata marunt si sarea de lamaie.

La servire se pune in farfurie o bucata de dovlecel umplut si fiert, se completeaza cu ciorba pregatita, iar pe deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!



Vizualizari: 3027


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Ciorba de dovlecei umpluti:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Adrian Buzoianu pe data de 2013-06-24 Nota: 3,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Ciorba de dovlecei umpluti, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Supe, ciorbe pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Supa minestrone, aromata cu fenicul
In zilele mai reci, cand nu ai nici o idee ce sa gatesti, poti face o minunata supa minestrone. Modul de preparare este mult mai usor decat crezi. Cu siguranta, reteta iti va placea si vei dori sa o p
Supa de linte rosie
Iata o minunata reteta, cu care poti sa diversifici meniul familiei tale! Este satioasa si extrem de usor de preparat! O poti servi cu smantana sau iaurt.
Supa de rosii cu tortellini
Supa de rosii cu busuioc este un preparat popular si delicios, insa atunci cand adaugati si tortellini cu branza, ea se transforma intr-o masa copioasa.
Supa de sparanghel
O supa cremoasa de sparanghel, hranitoare si gustoasa.
Supa cremoasa de porumb si caju
Supele crema sunt bogate si satioase, ideale pentru zilele reci de iarna.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro