193135987363285

Dulciuri

Jeleu de cafea

      Trimite pe mail Printeaza
Jeleu de cafea


Dificultate: usor

RATING


Reteta japoneza de desert, mai putin dulce decat suntem noi obisnuiti.
Eventual, puteti aduga mai mult zahar decat e prevazut.

Ingrediente
  • 500 ml cafea tare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura gelatina (sau agar-agar)
  • 60 ml apa fierbinte
Mod de preparare
Preparati cafeaua tare. Adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva complet.
Puneti gelatina in apa fierbinte si amestecati sa se dizolve. Daca aveti posibilitatea sa folositi agar-agar, e cu atat mai bine, pentru ca desertul va avea o consistenta mai ferma.
Puneti cafeaua si gelatina dizolvata intr-o craticioara la foc mediu, amestecand bine.
De cand incepe sa fiarba usor, mai lasati pe foc 5 minute.

Turnati amestecul intr-un vas intins (de ex, o tava yena).
Cu o spatula de silicon, uniformizati, asigurandu-va ca nu raman bule de aer.
Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care dati la frigider sa se intareasca bine.
Taiati jelelul in cubulete si serviti cu toppingul preferat (frisca, de exemplu).

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 2588


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2014-01-31


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Jeleu de cafea, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi putine prajeli si condimente picante pentru masa de sarbatori si multe sosuri usoare.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ospitalitate, virtutea care ne determina sa hranim si sa gazduim anumite persoane care nu au nevoie de hrana si gazduire"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro