193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Torturi si tarte» Cheesecake japonez

Cheesecake japonez

      Trimite pe mail Printeaza
Cheesecake japonez


Dificultate: medie

RATING


Varianta japoneza a indragitului desert este mai usoara si mai pufoasa, ca un "sufleu de cheesecake", iar asta se datoreaza atat proportiei ingredientelor, cat si modului de preparare.

Ingrediente
  • 400 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 60 gr zahar
  • 60 gr unt nesarat, taiat in felii de 1 cm, la temperatura camerei
  • 6 galbenusuri mari, batute, la temperatura camerei
  • 200 ml smantana pentru frisca, la temperatura camerei
  • 10 ml zeama de lamaie
  • 15 ml rom (optional)
  • 80 gr faina
  • 3 linguri gem de caise + 1 lingura apa
  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri reci (de la frigider)
  • 100 gr zahar
Mod de preparare
Inainte de a incepe, e foarte important sa aduceti la temperatura camerei ingredientele specificate: crema de branza, unt, galbenusuri si smantana.

Ungeti cu spray de gatit (sau unt) fundul si lateralele unei forme de tort cu balamale (fund detasabil) de 23 cm diametru si tapetati cu hartie de copt.
Inveliti bine forma cu multa folie de aluminiu, ca sa evitati scurgerea continutului.
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius si puneti apa la fiert.

In bolul mixerului electric, bateti crema de branza cu zaharul la viteza medie spre tare, pana devine o compozitie fina si omogena.
Adaugati untul si mixati pana se incorporeaza bine.
Adaugati galbenusurile si smantana si continuati sa bateti.
Adaugati zeama de lamaie si romul si mixati pana aluatul devine foarte fin.
Cerneti faina de 2 ori.
Adaugati toata faina deodata si mixati bine.
Mutati aluatul intr-un castron mare.

Spalati bine de tot bolul mixerului si uscati-l complet. Asigurati-va ca nu mai e in bol niciun pic de apa sau grasime.
Pentru bezea, bateti albusurile pana se formeaza varfuri tari.
In bolul mixerului electric, bateti albusurile la viteza medie spre mica pana devin opace si spumoase.
Adaugati apoi pe rand cate o treime din cantitatea de zahar, cu mixerul pornit.
Dupa ce ati adaugat tot zaharul, cresteti viteza mixerului si bateti cam 4 minute, pana isi dubleaza bezeaua volumul si devine consistenta si lucioasa.
Daca bezeaua nu are consistenta dorita (varfuri tari, fara albusuri nebatute), mai mixati 30 de secunde si testati din nou.
ATENTIE: Aveti grija sa nu bateti excesiv albusurile, pentru ca nu mai pot fi folosite in aceasta reteta!

Adaugati o treime din bezea peste aluat si amestecati bine.
Adaugati apoi tot restul bezelei si incorporati usor de aceasta data.
Turnati compozitia in forma de tort pregatita si izbiti forma de masa (lasati-o sa cada de la 5 cm inaltime), ca sa inlaturati bulele de aer.

Puneti forma de tort intr-o tava mare si inalta pentru cuptor si turnati in tava apa fiarta, pana la 2,5 cm inaltime.
Puneti tava in mijlocul cuptorului.
Aburul de la apa va face prajitura mult mai moale si o va coace uniform si in interior.
Coaceti la 160 grade Celsius 1 ora sau pana se rumeneste usor.
Reduceti apoi temperatura la 150 grade si mai coaceti 30 de minute.

Cand trece testul cu scobitoarea, opriti cuptorul.
Lasati prajitura in cuptor cu usa intredeschisa 15 minute, ca sa o impiedicati sa se lase.
Scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca pe un gratar.
Intr-un vas micut, incalziti gemul de caise cu apa la microunde 30 de secunde si intindeti gemul deasupra cheesecake-ului.
Dupa ce se raceste de tot, scoateti-o din forma si dati la frigider cateva ore inainte de a servi.
Taiati prajitura cu fir subtire pentru feliat blatul sau cu un cutit caldut (treceti cutitul pe sub un jet de apa fierbinte si stergeti bine dupa fiecare taietura).

Foto: Flickr

Pofta buna!


3 utilizatori coolinaria.ro au incercat reteta "Cheesecake japonez". Incearc-o si tu!
Vizualizari: 4714


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Cheesecake japonez:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2014-03-31 Nota: 5,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Cheesecake japonez, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mini-tarte cu branza Boursin
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Mini-tarte cu capsuni
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca. Noteaza-ti reteta in caietul tau de
Tort cu ciocolata si menta
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta! Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Tarta cu ciocolata si lapte condensat
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tort cu sampanie
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
La masa oferiti alternativ cosuri cu paine alba, dar si paine integrala/de secara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul"
Carl Sagan
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro