Dulciuri
Tort Iepuras
Pornind de la blatul preferat sau o reteta de prajitura cu morcovi, asamblam un iepuras de Paste delicios!
Ingrediente
- 2 blaturi (prajituri cu morcovi) de 20 cm diametru
- Pentru crema:
- 170 gr unt nesarat, moale
- 170 gr crema de branza moale
- 375 gr zahar pudra
- 1 1/2 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare
Prepararea cremei:
Intr-un castron mare, mixati untul cu crema de branza.
Cu mixerul pe viteza mica, adaugati zaharul pudra, cate 100 gr odata, pana devine o compozitie fina si cremoasa.
Adaugati esenta de vanilie si mixati sa se omogenizeze.
Asamblarea tortului Iepuras:
1. Taiati marginile celor 2 mini-torturi preparate, ca sa fie plate si uniforme.

2. Ungeti uniform cu putina crema cele 2 blaturi, pentru a inmuia eventualele firimituri. Dati la rece 30 min.
3. Insemnati mijlocul unei dintre prajituri (o prajitura ramane intreaga si va fi capul iepurasului, iar din cealalta - insemnata - se vor decupa urechile si fundita).

4. Folositi 2 discuri de dimensiunea formelor in care ati copt prajiturile (eventual fundurile detasabile ale formelor) pentru a marca urechile si fundita.
Asezati discurile simetric, la 2 cm distanta, pe blatul insemnat in mijloc.
Decupati in jurul acestor discuri pentru a obtine 2 urechi de iepuras si o fundita.

5. Asamblati prajitura sub forma de cap de iepuras, decupand putin dintr-un capat al urechilor (cam 2,5 cm), pentru a le potrivi pe cap.

6. Ungeti uniform cu restul de crema, asa cum glazurati de obicei si ornati dupa bunul plac.
De exemplu, puteti colora o parte din crema cu putin suc de zmeura pentru a obtine culoarea roz.
Mustatile le puteti face din feliute subtiri de morcov, iar ochii si nasucul din stafide.
Presarati fulgi de cocos din abundenta, pentru un aspect pufos.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Intr-un castron mare, mixati untul cu crema de branza.
Cu mixerul pe viteza mica, adaugati zaharul pudra, cate 100 gr odata, pana devine o compozitie fina si cremoasa.
Adaugati esenta de vanilie si mixati sa se omogenizeze.
Asamblarea tortului Iepuras:
1. Taiati marginile celor 2 mini-torturi preparate, ca sa fie plate si uniforme.

2. Ungeti uniform cu putina crema cele 2 blaturi, pentru a inmuia eventualele firimituri. Dati la rece 30 min.
3. Insemnati mijlocul unei dintre prajituri (o prajitura ramane intreaga si va fi capul iepurasului, iar din cealalta - insemnata - se vor decupa urechile si fundita).

4. Folositi 2 discuri de dimensiunea formelor in care ati copt prajiturile (eventual fundurile detasabile ale formelor) pentru a marca urechile si fundita.
Asezati discurile simetric, la 2 cm distanta, pe blatul insemnat in mijloc.
Decupati in jurul acestor discuri pentru a obtine 2 urechi de iepuras si o fundita.

5. Asamblati prajitura sub forma de cap de iepuras, decupand putin dintr-un capat al urechilor (cam 2,5 cm), pentru a le potrivi pe cap.

6. Ungeti uniform cu restul de crema, asa cum glazurati de obicei si ornati dupa bunul plac.
De exemplu, puteti colora o parte din crema cu putin suc de zmeura pentru a obtine culoarea roz.
Mustatile le puteti face din feliute subtiri de morcov, iar ochii si nasucul din stafide.
Presarati fulgi de cocos din abundenta, pentru un aspect pufos.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 6131
Postat de Liana Hardt pe data de 2014-04-11
Daca ti-a placut reteta Tort Iepuras, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca. Noteaza-ti reteta in caietul tau de
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta! Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
Faceti o lista cu ingredientele pe care le aveti si o alta cu cele de care va mai fi nevoie.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta