Salate, garnituri si aperitive
Salata de cartofi bavareza
Germania este paradisul salatelor de cartofi, fie ele reci sau calde, iar in cele ce urmeaza va prezentam o reteta originara din Nurnberg (Bavaria).
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 120 gr bacon, taiat cubulete
- 120 gr ceapa tocata (impartita 80 + 40)
- 1 1/2 lingurita faina
- 4 lingurite zahar
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
- 60 ml otet de mere
- 120 ml apa
- 6-7 gr patrunjel proaspat, tocat fin
- 1 lingurita seminte de telina (optional)
Mod de preparare
Curatati cartofii si puneti-i intr-o oala mare cu apa cat sa-i acopere si 2-3 lingurite de sare.
Aduceti la fierbere si lasati pe foc inca 20-25 minute, sau pana se inmoaie cartofii (testati cu furculita).
Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca.
Dupa ce se racesc suficient incat sa poata fi manipulati, taiati-i in felii de 5-6 mm grosime si puneti-i intr-un castron mare.
Puneti baconul intr-o tigaie la foc mediu si gatiti 5 minute, pana devine usor crocant.
Adaugati 80 gr din ceapa tocata si sotati 2-3 minute, pana se inmoaie, dar nu se rumeneste.
Intr-un castronel, cerneti faina cu zaharul, sarea si piperul.
Adaugati otetul si apa si amestecati pana se omogenizeaza.
Gustati si mai adaugati otet daca nu vi se pare suficient de acru.
Adaugati acest amestec peste baconul cu ceapa si lasati sa se inabuse la foc mic, amestecand, pana se ingroasa usor, aprox. 4-5 minute.
Turnati acest dressing fierbinte peste cartofi si amestecati sa-i acopere uniform.
Adaugati ceapa ramasa (40 grame), patrunjelul tocat fin si semintele de telina.
Amestecati si serviti salata calda sau rece, cum preferati.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Aduceti la fierbere si lasati pe foc inca 20-25 minute, sau pana se inmoaie cartofii (testati cu furculita).
Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca.
Dupa ce se racesc suficient incat sa poata fi manipulati, taiati-i in felii de 5-6 mm grosime si puneti-i intr-un castron mare.
Puneti baconul intr-o tigaie la foc mediu si gatiti 5 minute, pana devine usor crocant.
Adaugati 80 gr din ceapa tocata si sotati 2-3 minute, pana se inmoaie, dar nu se rumeneste.
Intr-un castronel, cerneti faina cu zaharul, sarea si piperul.
Adaugati otetul si apa si amestecati pana se omogenizeaza.
Gustati si mai adaugati otet daca nu vi se pare suficient de acru.
Adaugati acest amestec peste baconul cu ceapa si lasati sa se inabuse la foc mic, amestecand, pana se ingroasa usor, aprox. 4-5 minute.
Turnati acest dressing fierbinte peste cartofi si amestecati sa-i acopere uniform.
Adaugati ceapa ramasa (40 grame), patrunjelul tocat fin si semintele de telina.
Amestecati si serviti salata calda sau rece, cum preferati.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3407
Postat de Liana Hardt pe data de 2014-06-16 Nota: 4,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Salata de cartofi bavareza, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Salate cu carne sau peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Salata cu pui si avocado este foarte satioasa, ideala pentru cina.
Gatiti friptura, DUPA care o lasati la marinat. Marinata va deveni treptat dressing pentru salata.
Serviti aceasta salata calda cu paine prajita.
Aceasta reteta de salata este completata cu un dressing thailandez de exceptie.
Salata de ton se poate prepara si cu maioneza in loc de iaurt degresat, dar se adauga prea multe calorii astfel.
Nu faceti cumparaturile prea devreme ca sa nu folositi decat alimente proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta