Dulciuri
Granita de afine si castraveti
Castravetii se potrivesc de minune cu multe fructe, iar aceasta granita racoritoare cu afine nu face exceptie!
Ingrediente
- Pentru 4 portii:
- 100 gr zahar
- 180 ml apa
- coaja rasa de la 1 lime (lamaie verde)
- 5 gr frunze de menta
- 340 gr afine, spalate
- 1/2 castravete mare, curatat si tocat cubulete
- zeama de la 1 lime
Mod de preparare
Incalziti apa cu zahar la foc mic spre mediu, amestecand pana se dizolva zaharul.
Luati de pe foc si adaugati menta si coaja de lime.
Lasati siropul deoparte 20 de minute.
Intre timp, pasati afinele si castravetele intr-un blender, pana rezulta o pasta fina.
Aruncati frunzele de menta din sirop.
Odata ce se raceste complet siropul, amestecati-l cu piureul de afine si castraveti si cu zeama de lime.
Strecurati amestecul intr-o tava de 20 x 20 cm.
Daca vreti sa obtineti un plus de textura la granita, adaugati si 1-2 linguri din piureul ramas dupa strecurat.
Puneti tava in congelator 4 ore, amestecand cu o furculita din ora in ora, pana ingheata de tot.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Luati de pe foc si adaugati menta si coaja de lime.
Lasati siropul deoparte 20 de minute.
Intre timp, pasati afinele si castravetele intr-un blender, pana rezulta o pasta fina.
Aruncati frunzele de menta din sirop.
Odata ce se raceste complet siropul, amestecati-l cu piureul de afine si castraveti si cu zeama de lime.
Strecurati amestecul intr-o tava de 20 x 20 cm.
Daca vreti sa obtineti un plus de textura la granita, adaugati si 1-2 linguri din piureul ramas dupa strecurat.
Puneti tava in congelator 4 ore, amestecand cu o furculita din ora in ora, pana ingheata de tot.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1394
Postat de Liana Hardt pe data de 2014-06-23
Daca ti-a placut reteta Granita de afine si castraveti, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Fiti atenti ca mancarea sa nu fie lasata niciodata mai mult de 2 ore la temperatura camerei.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta