193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Prajituri» Briose cu pere si migdale

Briose cu pere si migdale

      Trimite pe mail Printeaza
Briose cu pere si migdale


Dificultate: medie

RATING


Gustul de pere nu este puternic, aroma fiind data mai mult de mixul de vanilie, condimente, zahar brun si migdale.

Ingrediente
  • Pentru aprox. 24 briose:
  • 190 gr faina alba
  • 180 gr faina integrala de grau
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 170 gr migdale macinate
  • 1 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/4 lingurita cardamom macinat
  • 115 gr unt nesarat, moale
  • 200 gr zahar brun
  • 50 gr zahar tos
  • 2 oua, batute
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 1-2 ml esenta de migdale
  • 3 pere mari, date prin razatoare si scurse
  • Pentru topping Streusel:
  • 70 gr faina alba
  • 70 gr unt nesarat, rece, feliat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 20 gr migdale macinate
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.

Intr-un castronel, preparati toppingul Streusel:
Amestecati faina cu scortisoara.
Cu 2 cutite, taiati untul bucatele in faina, pana obtineti mici cocoloase.
Amestecati migdalele macinate si lasati deoparte.

Intr-un castron mai mare, amestecati cele 2 tipuri de faina pentru briose, bicarbonat de sodiu, sare, migdale, scortisoara, ghimbir si cardamom. Lasati deoparte.
Cu un mixer electric, bateti cele 2 tipuri de zahar cu untul, pana devine o compozitie cremoasa si omogena, cam 3 minute.
Taiati pastaia de vanilie in doua si folositi doar jumatate: crestati-o cu un cutit si razuiti semintele.
Adaugati ouale batute, vanilia si esenta de migdale in amestecul de unt, mixand sa se combine.
Adaugati jumatate din mixul de faina si amestecati, dupa care adaugati jumatate din cantitatea de pere rase si repetati, ca sa terminati ingredientele.

Puneti hartiute intr-o tava pentru briose (sau folositi forme de silicon).
Impartiti aluatul in mod egal, pana la 3/4 din inaltimea formei.
Presarati pe fiecare briosa cate putin din toppingul Streusel preparat la inceput.

Coaceti pe gratarul din mijloc al cuptorului pana se rumenesc usor briosele si mijlocul devine elastic (daca le apasati, isi recapata forma) - aprox. 20-30 minute.
Lasati sa se raceasca pe un gratar 5 minute, dupa care le scoateti din forme si le mai lasati inca 15 minute sa se raceasca.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 1966


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Briose cu pere si migdale:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2014-07-28


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Briose cu pere si migdale, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Prajitura la microunde, cu ganache de ciocolata
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
Prajitura rasturnata cu ananas
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Prajitura cu mango
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Prajitura cu nuci si curmale
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Prajitura cu gris si iaurt
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Apelati la scortisoara si nucsoara pentru a recrea atmosfera de sarbatori.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro