Feluri de mancare
Somon cu sirop de artar
Desi reteta originala este pentru somon, se poate prepara in acelasi mod si pastravul.
Indicatiile date sunt atat pentru cuptorul traditional, cat si pentru cel cu convectie.
Indicatiile date sunt atat pentru cuptorul traditional, cat si pentru cel cu convectie.
Ingrediente
- Pentru 6 portii:
- 900 gr file de somon, fara piele
- 60 ml sirop de artar
- 20 ml sos de soia
- 4 lingurite mustar cu boabe
Mod de preparare
Intr-un castronel, amestecati siropul de artar cu mustarul si sosul de soia.
Asezati fileurile de somon intr-o tava de copt tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt.
Cu o lingura, turnati glazura uniform peste fileuri.
Pentru cuptoare cu convectie:
Coaceti in mijlocul cuptorului la 200 grade Celsius, timp de 8-10 minute.
Pentru cuptoare traditionale:
Puneti tava pe gratarul din mijloc si coaceti 12 minute la 220 grade Celsius.
Transferati pestele pe un platou de servit incalzit in prealabil.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Asezati fileurile de somon intr-o tava de copt tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt.
Cu o lingura, turnati glazura uniform peste fileuri.
Pentru cuptoare cu convectie:
Coaceti in mijlocul cuptorului la 200 grade Celsius, timp de 8-10 minute.
Pentru cuptoare traditionale:
Puneti tava pe gratarul din mijloc si coaceti 12 minute la 220 grade Celsius.
Transferati pestele pe un platou de servit incalzit in prealabil.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1953
Postat de Liana Hardt pe data de 2014-08-04
Daca ti-a placut reteta Somon cu sirop de artar, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Apelati la scortisoara si nucsoara pentru a recrea atmosfera de sarbatori.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta