193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Deserturi diverse» Gogosi grecesti cu miere

Gogosi grecesti cu miere

      Trimite pe mail Printeaza
Gogosi grecesti cu miere


Dificultate: medie

RATING


In Grecia antica, aceste mici gogosi erau servite castigatorilor de la Olimpiada.
Exista multe alte variante ale acestui preparat, atat in zona mediteraneana, cat si in Orientul Mijlociu si sudul Asiei.

Ingrediente
  • Pentru 25 gogosele:
  • 7 gr drojdie uscata activa
  • 240 ml apa calduta
  • 120 ml lapte caldut
  • 50 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • 75 gr unt moale
  • 3 oua
  • 500 gr faina
  • 120 ml miere
  • 120 ml apa
  • 1 litru ulei (sau cat e nevoie, in functie de dimensiunea friteuzei)
  • 2 lingurite scortisoara macinata
Mod de preparare
Presarati drojdia in apa calduta (nu mai mult de 40 grade Celsius) intr-un castronel. Lasati 5 minute sa se inmoaie si sa formeze spuma.
Intr-un castron mare, amestecati in laptele caldut zahar si sare, pana se dizolva.
Turnati drojdia dizolvata peste amestecul de lapte ci amestecati sa se combine.
Adaugati untul, ouale si faina si bateit cu telul pana obtineti un aluat moale.
Acoperiti castronul si lasati sa creasca pana-si dubleaza volumul, aprox. 30 minute.
Amestecati aluatul, acoperiti din nou si mai lasati 30 de minute sa creasca.

Intr-o craticioara pentru sos, amestecati apa (120 ml) cu mierea si aduceti la fierbere la foc mediu spre tare.
Opriti focul si lasati siropul de miere sa se raceasca.
Incingeti ulei intr-o friteuza la 175 grade Celsius. Stratul de ulei trebuie sa fie de 5 cm.

Puneti o lingura intr-un pahar cu apa langa aluat.
Luati 2 linguri de aluat din castron, cu lingura uda, si puneti-l in palma. Rulati-l inapoi in lingura pentru a forma o bila.
Atentie: Nu manipulati excesiv aluatul, pentru ca e moale si pufos.
Puneti bilele de aluat in uleiul incins in reprize, umezind lingura de fiecare data cand formati o gogosica.
Prajiti-le pana se rumenesc pe fund si intoarceti-le sa se faca si pe cealalta parte, 2-3 minute per repriza.
Scoateti-le cu grija pe prosoape de hartie, pentru a se scurge excesul de ulei.

Puneti gogosile pe o foaie de copt, stropiti-le cu siropul de miere si presarati cu scortisoara.
Se servesc caldute.

Foto: Flickr

Pofta buna!


2 utilizatori coolinaria.ro au incercat reteta "Gogosi grecesti cu miere". Incearc-o si tu!
Vizualizari: 4694


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2014-08-22 Nota: 5,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Gogosi grecesti cu miere, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro