193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Mancarur...» Tarta cu spanac si porumb

Tarta cu spanac si porumb

      Trimite pe mail Printeaza
Tarta cu spanac si porumb


Dificultate: medie

RATING


Daca reteta pentru aluatul de tarta vi se pare prea complicata sau ca ia prea mult timp, puteti apela cu incredere si la aluat congelat cumparat.

Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 160 gr unt
  • 70 ml apa rece ca gheata
  • Pentru umplutura:
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 200 gr boabe de porumb din conserva, scurs
  • 115 gr spanac, spalat si tocat
  • 120 ml smantana
  • 3 oua, batute
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute (chili)
  • sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
Pentru aluatul de tarta:
Puneti faina intr-un bol pentru mixer si adaugati untul taiat cubulete.
Mixati pana obtineti consistenta de firimituri mari, cu bucati de unt inca neincorporate total.
Adaugati cate o lingura de apa rece odata pana ce aluatul se incheaga, fara a fi prea uscat.
Transferati aluatul intr-o punga si sigilati-o, dupa care puneti punga o ora in frigider, sau mai putin in congelator.
Ungeti cu unt o tava de copt rotunda de 23 cm si puneti-o si pe aceasta in congelator.
Dupa ce se raceste bine, rulati aluatul intre 2 folii alimentare, dupa care il puneti in forma de tarta, presand bine.
Dati la rece inca 30 de minute sau pana se intareste aluatul.
Intepati din loc in loc cu furculita.
Cat timp aluatul se raceste in congelator, preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Coaceti aluatul in orb timp de 15 minute sau pana devine usor auriu. Daca se umfla, totusi, aluatul, presati-l la loc cu dosul unei linguri.
Apoi, ungeti cu putin ou batut si dati din nou la cuptor inca 2-3 minute.
Scoateti din cuptor si lasati deoparte sa se raceasca inainte de a adauga umplutura.

Pentru umplutura:
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si sotati ceapa pana devine transparenta.
Adaugati usturoiul si lasati 1 minut pe foc, pana incepe sa-si raspandeasca aroma.
Adaugati boabele de porumb bine scurse si spanacul si gatiti 3-4 minute, dupa care lasati deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol, bateti ouale si incorporati in ele smantana.
Asezonati cu sare si piper si adaugati fulgii de ardei iute.
Adaugati amestecul racit de porumb si spanac si mai completati cu sare si piper daca e nevoie.
Turnati umplutura obtinuta in baza de tarta si coaceti 15-17 minute la 175 de grade Celsius, pana ce se incheaga bine umplutura si se intareste.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a felia si servi.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 2680


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Tarta cu spanac si porumb:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2014-09-01


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Tarta cu spanac si porumb, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu legume pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Lasagna mexicana
O delicioasa reteta pentru pranz! Iti vei rasfata papilele gustative si nici nu vei sta prea mult timp in bucatarie.
Musli de linte
Incercati un musli de linte la micul dejun si veti incepe ziua cu multa energie!
Curry de naut
O reteta speciala de curry, cu naut si spanac.
Paella vegetariana cu rosii
Paella este un preparat spaniol foarte gustos, ce merita incercat si in varianta vegetariana cu ceapa si rosii.
Cartofi gratinati cu legume
Serviti o portie de cartofi gratinati cu legume si 2 feluri de branza frantuzeasca.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia e ca inghetata: daca nu o mananci repede, se topeste"
Bisanne de Soleil
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro