193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gates...» Dulciuri...» Torturi ...» Tarta crumble cu prune si branza

Tarta crumble cu prune si branza

      Trimite pe mail Printeaza
Tarta crumble cu prune si branza


Dificultate: medie

RATING


Crusta crocanta si umplutura proaspata fac din aceasta tarta desertul perfect pentru weekend.

Ingrediente
  • Pentru crusta de tarta:
  • 125 gr faina
  • 60 gr zahar pudra
  • 60 gr miez de nuca
  • 1/4 lingurita sare grunjoasa
  • 100 gr unt nesarat, rece, taiat in cubulete de 1 cm
  • 1 galbenus
  • Pentru crumble:
  • 125 gr faina
  • 85 gr miez de nuca
  • 70 gr zahar brun
  • 65 gr zahar
  • 1/4 lingurita sare grunjoasa
  • 1/4 lingurita scortisoara rasa
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • 1/4 lingurita cardamom ras
  • 1 gr frunze de cimbru proaspete
  • 120 gr unt nesarat rece, taiat in cubulete de 1 cm
  • Umplutura si topping:
  • 225 gr branza de capra
  • 225 gr ricotta
  • 45 ml miere
  • 45 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura zahar
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • un praf de piper negru proaspat macinat
  • 450 gr prune, taiate in 2, fara samburi, si apoi feliate de 5 mm grosime
Mod de preparare
Pentru crusta:
Procesati primele 4 ingrediente in robotul de bucatarie, pana e macinat fin miezul de nuca.
Adaugati untul si mixati pana se formeaza firimituri mari.
Adaugati galbenusul si mixati pana se formeaza cocoloase moi.
Presati aluatul intr-o forma de tarta cu fund detasabil de 23 cm diametru.
Acoperiti si dati la rece o ora.

Pentru crumble:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Procesati in robotul de bucatarie faina cu miezul de nuca, ambele tipuri de zahar, sarea si condimentele, pana se macina fin miezul de nuca.
Adaugati cimbrul si mai mixati 5 secunde.
Transferati amestecul intr-un castron mediu.
Adaugati untul si, cu varfurile degetelor, amestecati pana se formeaza mici cocoloase.

Intindeti acest amestec de crumble intr-o tava de copt si coaceti 8 minute.
Amestecati si mai coaceti 7 minute pana se rumeneste.
Lasati sa se raceasca de tot (amestecul va debeni crocant).

Pentru umplutura si topping:
Intr-un castron mare, amestecati bine ambele tipuri de branza, 15 ml de miere, 15 ml de ulei, zaharul, nucsoara si piperul.
Dati la rece cat timp coaceti crusta.

Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Coaceti crusta de tarta in orb (acoperiti cu o folie si puneti un lant pentru blat de tarta sau boabe de fasole uscate) 15 minute.
Scoateti folia si greutatile folosite (boabe sau lant) si continuati sa coaceti crusta inca 15 minute, pana se rumeneste, apasand cu dosul furculitei daca se fac bule.
Lasati sa se raceasca de tot.

Intindeti umplutura de branza peste aluatul copt.
Aranjati feliile de pruna in cercuri concentrice incepand din mijloc si lasand o margine goala de 2 cm.
Presarati toppingul crumble peste tarta si dati la rece minim o ora (maxim 4 ore).

Scoateti tarta din forma si asezati-o pe un platou.
Stropiti-o cu mierea si uleiul ramase (cate 30 ml din fiecare).
Taiati felii si serviti.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 2741


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Tarta crumble cu prune si branza:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2014-10-10


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Tarta crumble cu prune si branza, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mini-tarte cu branza Boursin
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Mini-tarte cu capsuni
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca. Noteaza-ti reteta in caietul tau de
Tort cu ciocolata si menta
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta! Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Tarta cu ciocolata si lapte condensat
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tort cu sampanie
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Foamea-i cel mai bun bucatar"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro