193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Mancarur...» Bratwurst de casa

Bucatariile lumii: Bratwurst de casa

      Trimite pe mail Printeaza
Bratwurst de casa


Dificultate: medie

RATING


Bratwurst-ii sunt o specialitate traditionala germana de carnati, fiind preparati dintr-un amestec de carne de porc, vita si condimente.
Au o istorie indelungata: primul document care atesta existenta carnatilor Bratwurst in Germania dateaza din 1313 si poate fi gasit in Nuremberg.

Ingrediente
  • mate de porc curatate (aproximativ 3 metri)
  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 700 g pulpa de vitel (maxim 12 saptamani)
  • 300 g grasime de porc
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingura maghiran
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • 1 1/2 lingurita piper alb macinat
  • 1 lingurita ienibahar macinat
Mod de preparare
Pregatirea matelor de porc:
Se taie matele de 1-3 m si se spala bine (se pot folosi mate proaspete sau cumparate).
Se pun intr-un castron cu apa calduta si se inmoaie timp de 30 de minute.
Apoi, se arunca apa si se curata matele de porc pe interior, sub jet de apa (se mai pot razui cu cutitul).
Se inmoaie in apa calduta proaspata pentru inca 30 de minute.
Intre timp se pregateste umplutura.

Preparare umplutura:
Se taie carnea de porc, de vitel si grasimea de porc in bucati.
Apoi, se introduc in masina de tocat carne si se maruntesc, la viteza medie.
Se adauga condimentele si se framanta bine umplutura.
Se gusta putin pentru a testa daca mai este nevoie de condiment (se ia o bucatica de carne tocata si se pune limba pe ea pentru a simti cat este de condimentata).

Umplerea carnatilor:
Se pregateste masina de facut carnati punand in capat tubul special de umplut carnatii.
Se ia un intestin si se trage pe tub pana in capat. Se face un nod la capat.
Apoi, se pune carnea in masina si se da incet la manivela pentru a umple intestinele.
In timp ce se formeaza carnatul, se ruleaza sub forma de melc, ca sa fie mai usor de mutat la sfarsit.
La final, se face un nod cu atentie.
Se strang carnatii din loc in loc pentru a delimita bucatile si se rasucesc in sens invers, de 3 ori.
Se continua rasucirea in acelasi fel pana ce toate bucatile de carnati sunt bine delimitate. Se taie capetele carnatilor cu foarfeca.
Pentru a elimina bulele de aer se inteapa fiecare bucata de carnat.
Se pun la frigider intr-un recipient de plastic si se lasa cel putin 2-3 ore inainte de a fi gatiti la gratar sau in tigaie.

Pofta buna!



Vizualizari: 2117


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Bierhaus67 pe data de 2014-10-10


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Bratwurst de casa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Procurati-va branza, ouale, laptele si smantana cat mai proaspete si dintr-o sursa de incredere.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro