Dulciuri
Degete de vrajitoare
De Halloween, serviti biscuiti de casa infricosatori, sub forma unor degete insangerate, cu unghii din migdale.
Ingrediente
- Pentru 60 bucati:
- 225 gr unt moale
- 125 gr zahar pudra
- 1 ou
- 5 ml esenta de migdale
- 5 ml esenta de vanilie
- 330 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 90 gr migdale curatate (fierte maxim 1 minut, sa se desprinda usor pielita)
- gem de zmeura
Mod de preparare
Intr-un castron, bateti untul cu zahar pudra, oua si cele 2 esente (migdale si vanilie).
Separat, amestecati ingredientele uscate, dupa care le adaugati peste amestecul umed si amestecati bine.
Acoperiti si dati la rece 30 de minute.
Lucrati cu un sfert din cantitatea de aluat odata, in timp ce restul ramane la rece.
Rulati cate o lingura de aluat intr-o forma lunguiata de deget, de aprox. 10 cm lungime.
Strangeti usor aproape de mijloc si apoi aproape de unul din capete, pentru a forma "nodurile" degetelor.
Apasati o migdala la capatul unui "deget" de aluat, pe post de unghie.
Cu un cutitas, faceti mici taieturi orizontale in "nodurile" degetului.
Aveti grija ca biscuitii formati sa fie destul de subtiri, pentru ca se vor mai umfla in cuptor.
Puneti degetele de aluat in tavi tapetate cu hartie de copt, sau folositi foi de silicon (antiaderente).
Coaceti la 165 grade Celsius timp de 20-25 de minute, sau pana devin usor aurii.
Lasati sa se raceasca cateva minute.
Intre timp, topiti gemul la foc mic intr-o craticioara.
Desprindeti cu grija migdalele de pe fiecare "deget", ungeti cu putin gem in locul lor si apsati la loc migdala, astfel incat gemul sa iasa prin laterale.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Separat, amestecati ingredientele uscate, dupa care le adaugati peste amestecul umed si amestecati bine.
Acoperiti si dati la rece 30 de minute.
Lucrati cu un sfert din cantitatea de aluat odata, in timp ce restul ramane la rece.
Rulati cate o lingura de aluat intr-o forma lunguiata de deget, de aprox. 10 cm lungime.
Strangeti usor aproape de mijloc si apoi aproape de unul din capete, pentru a forma "nodurile" degetelor.
Apasati o migdala la capatul unui "deget" de aluat, pe post de unghie.
Cu un cutitas, faceti mici taieturi orizontale in "nodurile" degetului.
Aveti grija ca biscuitii formati sa fie destul de subtiri, pentru ca se vor mai umfla in cuptor.
Puneti degetele de aluat in tavi tapetate cu hartie de copt, sau folositi foi de silicon (antiaderente).
Coaceti la 165 grade Celsius timp de 20-25 de minute, sau pana devin usor aurii.
Lasati sa se raceasca cateva minute.
Intre timp, topiti gemul la foc mic intr-o craticioara.
Desprindeti cu grija migdalele de pe fiecare "deget", ungeti cu putin gem in locul lor si apsati la loc migdala, astfel incat gemul sa iasa prin laterale.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3756
Postat de Liana Hardt pe data de 2014-10-29
Daca ti-a placut reteta Degete de vrajitoare, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Folositi condimentele cu arta, nu va zgarciti deloc la bani, acum primeaza calitatea si nu cantitatea.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
ulei
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta