Dulciuri
Cultura si tainele painii: Placinta de Ovidenie cu varza
Placinta de Ovidenie se prepara in Moldova, fiind un tip de placintele de post, consumate ca fel principal (placinta cu varza) sau ca desert (placinta cu dovleac).
Placintele de Ovidenie sunt pregatite din aluat de paine, cu ocazia sarbatorii religioase Ovidenia (Vovidenia - sarbatoarea Intrarii in Templu a Fecioarei Maria) insa si pe toata perioada Postului Craciunului.
Placintele de Ovidenie sunt pregatite din aluat de paine, cu ocazia sarbatorii religioase Ovidenia (Vovidenia - sarbatoarea Intrarii in Templu a Fecioarei Maria) insa si pe toata perioada Postului Craciunului.
Ingrediente
- 500 g faina
- 25 gr drojdie
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- Pentru umplutura cu varza:
- 1 kg varza dulce
- bulion
- marar
- piper, sare
- ulei
Mod de preparare
Mai intai se pregateste plamadeala astfel: se dizolva drojdia in 200 ml apa calduţa, se amesteca bine, se adauga zaharul, sarea si putina faina, lasandu-se la crescut 10-15 minute.
Se pune plamadeala intr-un castron cu faina si se lasa la crescut 30 minute.
Dupa ce s-a umflat destul, se toarna peste faina cernuta in prealabil intr-un lighean mare, se adauga uleiul si, in timpul framantarii, treptat, se toarna apa calduta. Trebuie sa rezulte un aluat potrivit de tare, care nu se lipeste de mana.
Se presara aluatul cu faina, se netezeste si se lasa sa mai creasca, 40-50 de minute, apoi se taie din el 6 bucaţi din care se modeleaza 6 placintele rotunde.
Mod de preparare umplutura de varza:
Se taie varza dulce si se caleste in ulei, cu sare.
Dupa ce varza s-a inmuiat, se adauga bulion si se condimenteaza cu piper si marar. Impachetare placintele:
Dupa ce umplutura pentru placintele este gata, fiecare bucata de aluat se intinde pe masa, se umple cu varza, se impatureste si se coace la foc mediu, intr-o tava tapetata cu ulei si faina.
Pofta buna!
Se pune plamadeala intr-un castron cu faina si se lasa la crescut 30 minute.
Dupa ce s-a umflat destul, se toarna peste faina cernuta in prealabil intr-un lighean mare, se adauga uleiul si, in timpul framantarii, treptat, se toarna apa calduta. Trebuie sa rezulte un aluat potrivit de tare, care nu se lipeste de mana.
Se presara aluatul cu faina, se netezeste si se lasa sa mai creasca, 40-50 de minute, apoi se taie din el 6 bucaţi din care se modeleaza 6 placintele rotunde.
Mod de preparare umplutura de varza:
Se taie varza dulce si se caleste in ulei, cu sare.
Dupa ce varza s-a inmuiat, se adauga bulion si se condimenteaza cu piper si marar. Impachetare placintele:
Dupa ce umplutura pentru placintele este gata, fiecare bucata de aluat se intinde pe masa, se umple cu varza, se impatureste si se coace la foc mediu, intr-o tava tapetata cu ulei si faina.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2697
Postat de Russenart Communications pe data de 2014-11-24
Daca ti-a placut reteta Placinta de Ovidenie cu varza, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Placinte si strudele pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Deliciu pentru weekend! Strudelul acesta este numai bun de gatit sambata si de servit alaturi de o ceasca de ceai ori de cafea aburinda. Surprinde-i pe cei dragi cu o felie de strudel cu nuci pecan!
Spanacul si branza de capra merg foarte bine impreuna, rezultand un preparat gustos si satios.
Transformati clasica placinta cu mere intr-un deliciu cu bacon si cheddar.
Un desert dulce-acrisor de vara, ideal cu o cupa de inghetata de vanilie.
Puteti cumpara aluatul gata preparat pentru placinta sau il puteti coace acasa, in orb, dupa reteta preferata.
Lasati mereu liber accesul la cuptor/plita pentru ajustarile de ultim minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta