Dulciuri
Negresa cu alune de padure
Daca frigul de-afara nu va sperie, puteti servi aceasta negresa usor calduta, cu o lingura de inghetata.
Ingrediente
- 285 gr zahar extrafin
- 4 oua
- 225 gr unt nesarat
- 85 gr cacao
- 85 gr faina
- 110 gr alune de padure prajite
- 110 gr ciocolata, rupta bucatele
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Ungeti o tava de copt.
Bateti ouale cu zaharul pana capata consistenta si se dizolva complet zaharul.
Topiti untul si turnati-l peste acest amestec.
Cerneti deasupra faina si cacao si apoi amestecati sa se incorporeze.
Puneti alunele de padure si bucatile de ciocolata intr-o punga, sigilati-o si zdrobiti cu un sucitor. Nucile se vor sfarama mai fin decat ciocolata.
Incorporati alunele si ciocolata in amestecul de mai sus si turnati aluatul obtinut in tava de copt.
Coaceti 25 de minute si testati cu scobitoarea: nu trebuie sa iasa complet curata, dar sa fie totusi coapta prajitura...
Lasati sa se raceasca inainte de a o taia in patrate.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Ungeti o tava de copt.
Bateti ouale cu zaharul pana capata consistenta si se dizolva complet zaharul.
Topiti untul si turnati-l peste acest amestec.
Cerneti deasupra faina si cacao si apoi amestecati sa se incorporeze.
Puneti alunele de padure si bucatile de ciocolata intr-o punga, sigilati-o si zdrobiti cu un sucitor. Nucile se vor sfarama mai fin decat ciocolata.
Incorporati alunele si ciocolata in amestecul de mai sus si turnati aluatul obtinut in tava de copt.
Coaceti 25 de minute si testati cu scobitoarea: nu trebuie sa iasa complet curata, dar sa fie totusi coapta prajitura...
Lasati sa se raceasca inainte de a o taia in patrate.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2913
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-01-07
Daca ti-a placut reteta Negresa cu alune de padure, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Alternati fericit sarmalutele si friptura cu gratare gustoase si usoare din carne si legume.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
ulei
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta