193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gates...» Dulciuri...» Desertur...» Biscuiti cu ciocolata si rodii

Biscuiti cu ciocolata si rodii

      Trimite pe mail Printeaza
Biscuiti cu ciocolata si rodii


Dificultate: medie

RATING


Preparati in numai 45 de minute, acesti biscuiti de casa merg de minune alaturi de o cana de ceai sau cafea.

Ingrediente
  • 125 gr faina
  • 120 gr faina integrala de grau
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 65 gr zahar brun
  • un praf de sare
  • un praf de cuisoare macinate
  • 115 gr unt
  • 1 ou
  • 15 ml sirop de artar
  • 30 gr fulgi de ovaz
  • 150 ml apa rece ca gheata
  • 180 gr seminte de rodie (o rodie medie)
  • 170 gr ciocolata neagra, rupta in bucati
  • Pentru glazura:
  • sirop de artar
  • scortisoara
Mod de preparare
Scoateti untul din frigider si lasati-l 5 minute la temperatura camerei sa se inmoaie putin.
Preincalziti cuptorul la 205 grade Celsius.

Amestecati intr-un castron suficient de mare ingredientele uscate: ambele tipuri de faina, praful de copt, zaharul brun, scortisoara, sarea si cuisoarele macinate.
Zdrobiti untul cu o furculita mare sau cu 2 cutite, in asa fel incat sa fie bucati destul de mari si puneti-le peste amestecul precedent.
Adaugati apoi oul, siropul de artar si fulgii de ovaz si amestecati usor, pastrand untul bucati.

Puneti apa cu gheata intr-o cana si adaugati peste amestecul de mai sus cate o lingura odata, pana se incheaga aluatul.
Puteti avea nevoie de numai 6-7 linguri (90-100 ml), sau puteti ajunge chiar pana la 12 linguri (180 ml).
Atata timp cat adaugati apa rece treptat, este mult mai usor sa obtineti textura potrivita.

Cand aluatul incepe sa fie suficient de lipicios incat sa stea inchegat, adaugati semintele de rodie si bucatile de ciocolata, incorporandu-le lejer.
Formati o bila compacta de aluat si asezati-o pe blatul de lucru infainat.
Apasati-o pana ajunge de aprox. 25-30 cm diametru si este uniform rotunda.
Feliati-o in 8 si mutati feliile intr-o tava de copt presarata cu faina.

Preparati glazura de artar amestecand 1-2 linguri de sirop de artar cu un praf de scortisoara rasa.
Ungeti uniform fiecare felie cu aceasta glazura aromata.
Coaceti 18-20 de minute sau pana se rumenesc si se umfla usor.
Lasati sa se raceasca 1-2 minute in tava inainte de le transfera cu o spatula pe un platou sau tocator.
Se pot servi dupa ce se mai racesc putin sau se pot pastra 2-3 zile intr-o cutie etansa la temperatura camerei.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 1998


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2015-01-30


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Biscuiti cu ciocolata si rodii, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Bucataria mica face casa mare"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro