193135987363285

Feluri de mancare

Pui cu parmezan

      Trimite pe mail Printeaza
Pui cu parmezan


Dificultate: usor

RATING


In reteta clasica italiana, puiul este prajit si dat apoi la cuptor cu branza si sos de rosii.
Astazi, am ales o varianta mai sanatoasa, in care pieptul de pui este direct copt.

Ingrediente
  • 450 gr piept de pui cu piele (2 bucati)
  • 30 gr faina
  • 65 gr pesmet
  • 1 fir rozmarin maruntit
  • 3 fire cimbru maruntite
  • 90 gr parmezan, impartite
  • 1 ou mare, la temperatura camerei
  • 45 ml ulei de masline extra-virgin, impartit
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 conserva (800 gr) rosii cubulete
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri oregano proaspat (sau 2 lingurite uscat)
  • sare si piper negru, dupa gust
  • 4-5 frunze de busuioc, rupte bucatele
  • 90 gr mozzarella rasa
  • 450 gr spagherte, gatite conform indicatiilor de pe ambalaj
  • patrunjel tocat mare
Mod de preparare
Este important ca puiul sa aiba piele, dar trebuie dezosat inainte de a-l gati.
Puteti face acest pas acasa, sau apelati la macelar, daca de la el cumparati carnea.

Asezonati pieptul de pui cu sare si piper din belsug pe ambele parti si pudrati uniform cu faina.
Intr-un castron mare, amestecati pesmetul cu rozmarinul, cimbrul si 60 grame de parmezan.
Intr-un castron mai mic, bateti bine oul.
Dati pieptul de pui prin oul batut, apoi prin amestecul de pesmet, asigurandu-va ca e acoperit uniform pe ambele parti cu un strat gros.
Potriviti un gratar pe o tava de copt si asezati apoi bucatile de pui pe gratar.
Stropiti puiul cu 30 ml de ulei de masline si coaceti 30-35 de minute in cuptorul preincalzit la 175 de grade.
Temperatura interna a carnii trebuie sa ajunga la 70 de grade.

Intre timp, incingeti uleiul ramas intr-o craticioara la foc mediu.
Adaugati usturoiul si ceapa, sotand pana ce devine transparenta ceapa si incepe usor sa se rumeneasca.
Adaugati rosiile din conserva, pasta de tomate si oregano.
Amestecati si asezonati cu sare si piper, dupa gust.
Adaugati busuiocul proaspat, aduceti la fierbere, dupa care micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit sa se ingroase sosul.

Dupa ce se face puiul, scoateti-l din cuptor si mariti temperatura la 260 de grade.
Turnati sosul de rosii intr-o tava de copt adanca si asezati bucatile de pui deasupra.
Presarati peste pui fasiile de mozzarella si parmezanul ramas.
Coaceti 5-10 minute, pana ce sosul incepe sa "bolboroseasca" si se rumeneste branza.

Stropiti pastele gatite cu putin ulei de masline, amestecati si puneti in doua farfurii.
Puneti deasupra cate o bucata de pui si sosul din tava.
Ornati cu patrunjel.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 1807


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2015-02-06


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Pui cu parmezan, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro