193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Mancarur...» Placintele cu carne de vita

Placintele cu carne de vita

      Trimite pe mail Printeaza
Placintele cu carne de vita


Dificultate: medie

RATING


Cantitatile date sunt pentru 12 placintele semiluna umplute cu carne de vita, ceapa calita si rosii.

Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 450 gr faina
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 200 ml apa
  • 5 ml otet alb
  • 1 ou
  • 60 gr unt, maruntit
  • Pentru umplutura:
  • 30 ml ulei de masline
  • 2 cepe curatate si tocate marunt
  • 1-2 ardei chili mari, tocati fin
  • 750 gr carne tocata de vita
  • 400 gr rosii din conserva
  • 2 lingurite boia de ardei (paprika)
Mod de preparare
Pentru aluat:
Puneti faina si sarea intr-un castron.
Faceti o groapa in mijloc si adaugati celelalte ingrediente.
Amestecati bine pana se combina si mutati aluatul obtinut pe masa tapetata cu faina.
Framantati 3-5 minute si formati o bila de aluat.
Inveliti-o strans in folie alimentara si lasati sa se odihneasca in frigider 2 ore (minim o ora).

Impartiti aluatul in doua si intindeti-l pe masa tapetata cu faina pana e suficient de mare pentru a decupa din el 6 rondele de aluat de aprox. 14 cm diametru.
Repetati procedeul cu cealalta bucata de aluat si aveti acum 12 rondele gata pentru umplut.

Pentru umplutura:
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare la fic mediu si sotati ceapa si ardeii chilli pana se inmoaie si se rumenesc usor.
Mariti flacara si adaugati carnea tocata.
Amestecati pe foc pana se rumeneste bine carnea.
Apoi, adaugati rosiile si boia de ardei.
Lasati sa fiarba inabusit pana ce sosul se reduce la o consistenta potrivita pentru umplutura.
Lasati sa se raceasca.

Pentru placintele:
Preincalziti cuptorul la 250 grade Celsius.
Puneti in mijlocul fiecarei rondele de aluat cate 2-3 linguri de umplutura.
Ungeti cu putin lapte marginea de jos a rondelei de aluat.
Indoiti aluatul peste umplutura, astfel incat sa obtineti o semiluna, si rulati putin marginile, sigiland astfel placintica.
Repetati procedeul pentru toate placintelele, dupa care le ungeti cu lapte pe deasupra.
Tapetati 2 tavi cu hartie de copt si presarati faina din belsug.
Puneti placintele in tavi si dati-le la cuptor.

Micsorati temperatura cuptorului la 230 de grade si coaceti 20 de minute, sau pana devin aurii.
Serviti-le fierbinti.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 1997


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2015-02-27 Nota: 4,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Placintele cu carne de vita, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca vrei sa eviti bolile , mananca mai putin. Daca vrei sa-ti prelungesti viata, fa-ti mai putine griji"
Chu Hui Weng
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro