193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Prajituri» Briose gogoasa

Briose gogoasa

      Trimite pe mail Printeaza
Briose gogoasa


Dificultate: medie

RATING


Desi sunt in forma de briosa, fiind unse cu unt si date prin zahar si scortisoara, aduc mai degraba cu gustul gogosilor, fara prajire in ulei.
O astfel de briosa are 430 de calorii.

Ingrediente
  • Pentru 24 briose medii:
  • 340 gr unt nesarat, la temperatura camerei
  • 350 gr zahar
  • 4 oua mari
  • 750 gr faina
  • 1 lingura + 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 3/4 lingurita sare
  • 1 lingurita nucsoara rasa
  • 400 ml lapte
  • 60 ml lapte batut
  • Pentru servit:
  • 225 gr unt nesarat + extra, daca e nevoie
  • 400 gr zahar
  • 2 linguri scortisoara rasa
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si puneti gratarul in partea din mijloc.
Intr-un bol mare, bateti untul cu zaharul.
Incorporati ouale, unul cate unul.

Intr-un bol separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si nucsoara. Obtineti un mix de ingrediente uscate.
Tot separat, amestecati laptele cu laptele batut - mix de ingrediente umede.
Cu o lingura de lemn, amestecati un sfert din ingredientele uscate (mixul cu faina) in bolul cu unt.
Apoi, adaugati o treime din amestecul de lapte si amestecati.
Continuati sa adaugati si sa amestecati ingredientele uscate si cele umede, alternativ, terminand cu cele uscate.
Amestecati bine, dar nu excesiv, pana obtineti o compozitie fina.

Ungeti o tava de briose si tapetati-o cu putina faina.
Puneti aluat pana sus in fiecare forma de briose.
Coaceti briosele 30-35 de minute.

Topiti untul pentru glazura.
Amestecati zaharul cu scortisoara.
Dupa ce briosele se mai racesc, scoateti-le din tava de briose, inmuiati-le in unt (sau ungeti-le peste tot cu o pensula) si dati-le apoi prin mixul de zahar cu scortisoara).

Sfatul bucatarului:
Nu e nevoie sa faceti toate ele 24 de briose odata. Aluatul se pastreaza acoperit 3 zile in frigider.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 2278


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2015-03-13


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Briose gogoasa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Prajitura la microunde, cu ganache de ciocolata
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
Prajitura rasturnata cu ananas
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Prajitura cu mango
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Prajitura cu nuci si curmale
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Prajitura cu gris si iaurt
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro