193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gates...» Dulciuri...» Desertur...» Zaletti, biscuiti venetieni

Zaletti, biscuiti venetieni

      Trimite pe mail Printeaza
Dificultate: usor

RATING

Ingrediente
  • 250g faina de porumb
  • 250g faina de grau
  • 150g zahar
  • 4 oua
  • 200gr unt
  • 100g sultanas (stafide)
  • 1 lamaie rasa
  • vanilie
  • sare
Mod de preparare
Pentru a prepara acesti biscuiti tipici trebuie sa amestecati bine zaharul cu ouale, si sa lasati stafidele sa se inmoaie in apa calduta. In alt vas puneti faina de grau si de porumb, un varf de cutit de sare, vanilia si lamaia rasa, si amestecati-le impreuna. Apoi adaugati restul la acest amestec, fara a va opri din framantare. Taiati aluatul rezultat in bucatele de 3-4 centimetri, si da-ti o forma romboidala.

Puneti-le la copt in cuptor la o temperatura de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute.

La sfarsit, dupa ce le scoateti din cuptor, presarati deasupra zahar pudra.

Pofta buna!


1 utilizator coolinaria.ro a incercat reteta "Zaletti, biscuiti venetieni". .Incearc-o si tu!
Vizualizari: 1690


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Daniela Tiba pe data de 2009-02-03


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Zaletti, biscuiti venetieni, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mar caramelizat, cu scortisoara
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose Irish Coffee
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cubebul
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva ma...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro