193135987363285

Salate, garnituri si aperitive

Home» Ce gates...» Salate, ...» Garnitur...» Paine Stromboli

Paine Stromboli

      Trimite pe mail Printeaza
Paine Stromboli


Dificultate: medie

RATING


Serviti aceasta delicioasa paine italiana ca atare sau insotita de o salata.

Ingrediente
  • 15 gr drojdie proaspata
  • pana la 350 m apa minerala carbogazoasa, la temperatura camerei
  • 500 gr faina alba pt paine
  • 3/4 lingurita sare
  • un praf de zahar
  • 15 ml ulei de masline Pentru umplutura:
  • 45 ml ulei de masline
  • usturoi, dupa gust, tocat fin
  • 50 gr rosii deshidratate, tocate
  • o mana de frunze de busuioc
  • 250 gr provolone afumat
  • 125 gr mozzarella
  • Pentru topping:
  • 15 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare grunjoasa
Mod de preparare
Dizolvati drojdia in 150 ml apa minerala.
Cerneti faina cu sarea intr-un bol pentru mixer. Adaugati un praf de zahar.
Dupa ce se dizolva drojdia, amestecati-o cu faina si adaugati uleiul de masline si apa minerala, atat cat sa se formeze un aluat umed. E mai bine ca aluatul sa fie mai umed, decat prea uscat.
Lasati sa se odihneasca 10 minute.

Tapetati cu faina blatul de lucru si mainile si framantati aluatul 10 minute, pana devine omogen si elastic. Chiar daca aluatul se lipeste la inceput de maini, pe masura ce-l framantati, se mai absoarbe din umezeala.
Formati o bila de aluat, asezati-o intr-un castron uns cu ulei si acoperiti cu folie alimentara.
Lasati deoparte o ora, pana aproape ca-si dubleaza volumul.
Apasati usor aluatul cu varful degetelor, modelati iar bila de aluat si mai lasati-o la crescut 45 de minute.

Tapetati cu faina din belsug blatul de lucru si intindeti aluatul cu un sucitor, pana obtineti un dreptunghi de aprox. 2,5 cm grosime.
Ungeti aluatul cu ulei de masline, presarati usturoi, rosii deshidratate, frunze de busuioc si cele 2 tipuri de branza.

Rulati aluatul, ca pe o rulada obisnuita, intinzand usor aluatul, daca e nevoie, pentru a va asigura ca toata umplutura este acoperita perfect.
Puneti painea intr-o tava de copt si lasati sa creasca pana ce aproape ca-si dubleaza volumul.

Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Faceti cateva gauri in aluat (partea de sus a painii), pentru ca branza topita la cuptor sa "erupa" pe-acolo.
Ungeti cu ulei de masline si presarati cu sare grunjoasa.
Dati la cuptor 25 de minute, dupa care intoarceti tava.
Mariti temperatura la 220 grade Celsius si mai lasati painea in cuptor 20 de minute.

Foto: Cookipedia

Pofta buna!



Vizualizari: 1730


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2015-08-26 Nota: 5,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Paine Stromboli, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Salate, garnituri si aperitive Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Piure de sfecla picant
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Cartofi libanezi
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle cu usturoi
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Paine marmorata cu pesto
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Morcovi condimentati
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia e ca inghetata: daca nu o mananci repede, se topeste"
Bisanne de Soleil
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro