193135987363285

Salate, garnituri si aperitive

Home» Ce gates...» Salate, ...» Garnitur...» Focaccia cu ierburi

Focaccia cu ierburi

      Trimite pe mail Printeaza
Focaccia cu ierburi


Dificultate: medie

RATING


Va este pofta de o paine gustoasa preparata in casa? Incercati aceasta reteta de focaccia condimentata.

Ingrediente
  • 300 gr faina
  • 1 pliculet drojdie activa
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute, zdrobiti
  • 1 lingurita rozmarin uscat, maruntit
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 250 ml + 15 ml apa calduta (40-45 grade Celsius, sau conform indicatiilor de pe plicul de drojdie)
  • 20-25 ml ulei de masline
  • Topping:
  • ulei de masline
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, zdrobiti
Mod de preparare
Amestecati faina cu drojdia si condimentele intr-un castron mare.
Adaugati apa calduta si amestecati cu o lingura de lemn pana se incheaga aluatul.
Adaugati ulei de masline si amestecati aluatul pana devine elastic si maleabil.
Rasturnati aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina si framantati-l cateva minute, modelandu-l sub forma de bila.

Ungeti cu ulei un castron mare de sticla sau inox si transferati in el bila de aluat.
Acoperiti cu un prosop de bucatarie si lasati sa creasca 45 de minute la cald.
Transferati aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina si intindeti-l cu sucitorul, sub forma unui dreptunghi.
Lasati-l sa se odihneasca 5 minute.
Intre timp, ungeti cu ulei o tava de copt dreptunghiulara.
Cu degetele uleioase, transferati dreptunghiul de aluat in tava si apasati-l usor la dimensiunile tavii (sau la grosimea dorita).
Acoperiti cu un prosop de bucatarie si lasati sa mai creasca 30 de minute la cald.

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Intre timp, indepartati prosopul de bucatarie si intepati aluatul din loc in loc cu furculita.
Ungeti aluatul cu ulei si presarati ingredientele pentru topping.
Mai lasati sa creasca 15 minute, cat se termina de preincalzit cuptorul.

Coaceti foccacia timp de 30 de minute sau pana se rumeneste, intorcand tava in cuptorul la jumatatea timpului.
Scoateti din cuptor si lasati deoparte cateva minute sa se raceasca putin.
Feliati-o in tava daca vreti s-o serviti calda sau scoateti-o cu grija si lasati-o sa se raceasca de tot pe un gratar.
Dupa ce se raceste, se poate pastra intr-un recipient etans sau invelita strans in folie alimentara.

Foto: Flickr

Pofta buna!


1 utilizator coolinaria.ro a incercat reteta "Focaccia cu ierburi". .Incearc-o si tu!
Vizualizari: 1650


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Focaccia cu ierburi:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2016-04-04


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Focaccia cu ierburi, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Salate, garnituri si aperitive Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Piure de sfecla picant
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Cartofi libanezi
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle cu usturoi
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Paine marmorata cu pesto
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Morcovi condimentati
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro