193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Prajituri» Prajitura cu ciocolata si miere

Prajitura cu ciocolata si miere

      Trimite pe mail Printeaza
Prajitura cu ciocolata si miere


Dificultate: medie

RATING


Cantitatile date sunt pentru o prajitura rotunda cu diametrul de aprox. 18 cm (6 portii).

Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 50 gr ciocolata neagra, tocata fin
  • 100 gr faina
  • 120 gr zahar brun
  • 1/2 lingura cacao pudra
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2-3 ml esenta de vanilie 115 gr unt, la temperatura camerei
  • 85 gr miere
  • 1 ou mare, la temperatura camerei
  • 125 ml apa fierbinte (adusa la fierbere)
  • Pentru sos:
  • 80 gr miere
  • 30 ml apa
  • 60 gr ciocolata neagra, tocata fin
  • 30 gr zahar pudra, cernut
Mod de preparare
Scoateti toate ingredientele din frigider si lasati-le macar 30 de minute la temperatura camerei.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Ungeti forma rotunda de prajitura si tapetati-o cu hartie de copt. Lasati-o deoparte.

Topiti ciocolata pentru blat la microunde sau la baie de aburi.
Lasati sa se raceasca 10 minute, in timp ce aduceti la fierbere apa intr-un ibric.
Puneti in robotul de bucatarie restul ingredientelor pentru blat (faina, zahar, cacao, bicarbonat de sodiu, vanilie, unt, miere si ou), fara apa. Adaugati ciocolata topita si racita.
Pulsati pana se omogenizeaza. Cu robotul pornit, turnati apa fierbinte in compozitie.
Transferati aluatul obtinut in forma de copt.

Dati la cuptor 60-90 de minute, pe gratarul din mijloc, pana ce prajitura trece testul cu scobitoarea.
Acoperiti forma cu folie de aluminiu daca vi se pare ca se rumeneste prea repede, ca sa nu se arda.
Lasati sa se raceasca de tot in forma, pe un gratar.
Rasturnati blatul rece pe o farfurie, desprindeti cu grija hartia de copt, daca s-a lipit, dupa care intoarceti blatul cu fata in sus pe platoul de pe care veti servi prajitura.

Preparati sosul astfel:
Amestecati mierea cu apa intr-o craticioara si aduceti la fierbere.
Luati de pe foc si adaugati bucatelele de ciocolata.
Amestecati cu telul pana se topeste ciocolata si adaugati zaharul pudra cernut.
Amestecati pana se incorporeaza zaharul si lasati sa se raceasca putin, 5-10 minute, cat sa se ingroase sosul.
Turnati sosul peste prajitura, feliati si serviti.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 2092


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Prajitura cu ciocolata si miere:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2016-05-16 Nota: 5,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Prajitura cu ciocolata si miere, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Prajitura la microunde, cu ganache de ciocolata
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
Prajitura rasturnata cu ananas
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Prajitura cu mango
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Prajitura cu nuci si curmale
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Prajitura cu gris si iaurt
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro