193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Mancarur...» Crochete de risotto cu carne

Crochete de risotto cu carne

      Trimite pe mail Printeaza
Crochete de risotto cu carne


Dificultate: medie

RATING


Aceste crochete sunt delicioase si foarte versatile, le puteti prepara si fara carne (pentru vegetarieni) si fara lactate (pentru vegani), dar si fara gluten (inlocuind faina si pesmetul).

Ingrediente
  • Pentru orez:
  • 1 L apa
  • 300 gr risotto
  • 1/8 lingurita sofran
  • 50 gr unt
  • 1 ou batut
  • 15 ml ulei de masline
  • 50 gr parmezan ras

    Pentru umplutura:
  • 25 gr unt
  • 15 ml ulei de masline
  • 1/4 ceapa taiata marunt
  • 75 gr carne la alegere
  • 40 gr mazare
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 25 ml vin rosu
  • 5 gr patrunjel
  • 25 gr prosciutto taiat in bucati mici 125 gr mozzarella maruntita

    Pentru crusta:
  • 150 gr faina
  • 2 oua batute
  • 250 gr pesmet
  • 500 ml ulei de masline
  • sare si piper
Mod de preparare
Puneti apa cu 2 lingurite de sare la fiert, la foc mare.
Adaugati orezul si micsorati flacara.
Amestecati ocazional, pana cand toata apa este absorbita, in jur de 20 de minute.

Cat timp se gateste orezul, incingeti 25 gr de unt si 15 ml de ulei la foc mediu.
Adaugati ceapa. Sotati pana cand se inmoaie, aproximativ 5 minute.
Adaugati carnea si gatiti pana cand se rumeneste.
Adaugati mazarea, pasta de tomate, vinul rosu, patrunjelul, sarea si piperul.
Gatiti timp de 10 minute, apoi lasati la racit.
Cand orezul este gata, luati de pe foc si adaugati sofranul, 50 gr de unt, oul batut si parmezanul.
Amestecati pana cand toate ingredientele sunt incorporate.

Puneti pe 3 farfurii diferite: faina, ouale batute si pesmetul.
Luati o lingura din orez si intindeti in mana usor umeda.
Luati o lingura din sosul cu carne si asezati in mijlocul orezului.
Puneti cateva bucatele de prosciutto si o bucatica de mozzarella si presati. Formati o chifteluta.

Puneti 500 ml ulei de masline intr-o tigaie adanca si incalziti la foc mediu.
Cat timp se incalzeste, treceti chiftelutele prin faina, ou si pesmet.
Presarati putin pesmet peste ulei. Daca incepe sa se prajeasca imediat, adaugati chiftelele.
Cand incep sa se rumeneasca pe o parte, intoarceti-le pe cealalta.
Prajiti pana cand capata o culoare frumoasa si rumena.
Scoateti cu grija si lasati la racit.

Mai puneti odata in ulei, pentru a le praji a doua oara.
Cand chiftelele capata o culoare maronie, scoateti-le din tigaie si puneti-le pe un servetel de hartie, pentru a scapa de uleiul in exces.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 1459


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Andreea Utza pe data de 2016-10-17


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Crochete de risotto cu carne, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro