193135987363285

Dulciuri

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Torturi si tarte» Tarta cu gutui

Tarta cu gutui

      Trimite pe mail Printeaza
Tarta cu gutui


Dificultate: medie

RATING


Tarta cu gutui este un desert aromat, specific toamnei.

Ingrediente
  • Pentru gutui:
  • 4 gutui medii, decojite si taiate pe jumate
  • 330 gr zahar
  • 700 ml apa

    Pentru crusta:
  • 250 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 120 gr unt rece, taiat
  • 100 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 linguri apa

    Pentru umplutura:
  • 235 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 110 gr zahar tos
  • 75 gr unt
  • 2 1/2 linguri faina
  • 60 gr faina de migdale
  • esenta de vanilie
Mod de preparare
Pentru a pregati gutuile, adaugati zaharul in apa si amestecati la foc mediu, pana se dizolva.
Adaugati gutuile cu partea taiata in sus si aduceti in punctul de fierbere.
Puneti un capac si lasati sa se gateasca pentru aproximativ 3 ore sau pana cand gutuile sunt moi si capata o nuanta de roz.
Lasati la racit in sirop, apoi feliati.

Pentru crusta, puneti in blender untul, zaharul, sarea si faina si folositi setarea „pulse” pana cand amestecul incepe sa semene cu un pesmet.
Adaugati galbenusurile si apa si folositi aceeasi setare, pana cand amestecul devine omogen.
Formati o bila si inveliti in folie de plastic. Puneti la frigider pentru cel putin o ora.

Intindeti aluatul intre 2 folii de hartii de copt, date cu faina.
Transferati intr-o tava de 28 cm, cu fund detasabil.
Folositi o furculita si intepati de cateva ori baza tartei.
Puneti la congelator pentru aproximativ o ora.

Preincalziti cuptorul la 180 °C.
Scoateti crusta de la frigider si bagati direct in cuptor, timp de 20-30 de minute, pana cand capata o culoare usor galbuie. Lasati la racit.

Pentru umplutura, incalziti laptele intr-o tigaie si aduceti in punctul de fierbere.
Intre timp, amestecati jumatate din cantitatea de zahar cu galbenusurile, pana cand capata o consistenta cremoasa.
Amestecati faina si adaugati laptele incalzit.
Puneti inapoi in tigaie si gatiti la foc mediu, amestecand pana cand incepe sa fiarba si se ingroasa.
Luati de pe foc si lasati la racit.

Amestecati restul de zahar cu untul, adaugati esenta de vanilie si umplutura racita. Turnati peste crusta.
Asezati feliile de gutui in forma circulara si coaceti pana cand se rumeneste.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 1535


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Andreea Utza pe data de 2016-11-02


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Tarta cu gutui, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Dulciuri Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Mini-tarte cu branza Boursin
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Mini-tarte cu capsuni
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca. Noteaza-ti reteta in caietul tau de
Tort cu ciocolata si menta
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta! Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Tarta cu ciocolata si lapte condensat
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tort cu sampanie
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Linistea este calmul mintii, este pentru spirit ceea ce somnul este pentru corp, hrana si improspatare"
William Penn
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro